Nyheder

På denne side kan du læse alle nyheder, der kommer fra Senior Info; det være sig pressemeddelelser, presseomtale/avisartikler samt andre opdateringer vedr. Senior Info.

22. oktober 2015

Senior Info nedbryder tabuer
Senior Info tog onsdag 21. oktober fat på det tabubelagt emne inkontinens med et temamøde om inkontinens og bækkenbundstræning. 12 kvinder og mænd mødte op for i fællesskab at blive klogere på emnet. Inkontinens kan ramme alle – mænd som kvinder, yngre som ældre - og skyldes ofte en svækket muskulatur i bækkenbunden. Der er derfor hjælp at hente, hvis der opstår problemer med at holde på vandet. Træning af bækkenbundsmusklerne er en vigtig del, når det handler om forebyggelse og behandling af inkontinens, lyder fysioterapeuternes råd.Denne information blev startskuddet for dagens oplæg om inkontinens og bækkenbundstræning. En deltager til arrangementet fortæller: - Det var en meget positiv oplevelse at være her, og snakken under oplægget var både ærlig og humoristisk. Det var meget befriende, for det er jo normalt noget, som man holder for sig selv.
De to fysioterapeuter var også meget begejstrede over det flotte fremmøde, og var imponeret over de fremmødtes lyst til at få viden om emnet. Derfor er åbenhed vigtigt, hvis man vil komme tabuet til livs. 

Tunge emner på programmet
Det er ikke første gang, at Senior Info er med til at sætte tunge emner på dagsorden for at medvirke til at nedbryde tabuer. Demens og ensomhed er også emner, som Senior Info gør en særlig indsats for at belyse. Eksempelvis samarbejder Senior Info med Nyborg Kommunes demenskoordinatorer om månedlig demensrådgivning. Her kan tidligt demensramte og pårørende tale med en kyndig fagperson om, hvordan man griber hverdagen an med demens tæt inde på livet. Derudover samarbejder Senior Info med Ældre Sagen og Folkebevægelsen mod Ensomhed om at nedbringe ensomhed blandt ældre. Det gøres bl.a. ved, at Senior Info’s frivillige værter er undervist i forskellige emner relateret til ensomhed som eksempelvis, hvordan ensomhed kan spottes, og hvordan man bedst hjælper personer, hvor der er en bekymring for ensomhed. .

For yderligere oplysninger, kontakt

Carsten Kudsk, formand for Ældreudvalget, tlf. 6089 9424.
Pia Ulv Helleland, ældrechef, tlf. 4017 8617.

9. april 2015

Nyborg Lokalhistoriske Arkiv udstiller i Senior Info
Siden årsskiftet har Nyborg Lokalhistoriske Arkiv udstillet i Senior Info. En ny udstilling om Schønemann i Kongegade er nu sat op.

I dag holder Nyborg Apotek til i Kongegade 8, men lokalerne husede tidligere Schønemanns boghandel, bogtrykkeri, papir og forlag. Op gennem 1800- og 1900-tallet voksede Schønemann sig til en af Nyborgs største og mest driftige virksomheder, der var kendt over det ganske land.

Nyborg Lokalhistoriske Arkiv har udarbejdet en inspirerende plancheudstilling om Schønemanns spændende historie, som nu kan opleves i Senior Info ved Nyborg Rådhus. Åbningstider: mandag-fredag kl. 10-13.

For yderligere oplysninger, kontakt

Carsten Kudsk, formand for Ældreudvalget. E-mail: cku@nyborg.dk, tlf. 6089 9424.
Pia Ulv Helleland, ældrechef. E-mail: phg@nyborg.dk, tlf. 6333 7535.
Bent Guul, formand for Ældre Sagen Nyborg-Ullerslev. Tlf. 2636 9020.
Leif Trebbien, Aktivleder i Nyborg Lokalhistoriske Arkiv. E-mail: ltr@nyborg.dk, tlf. 6333 7076.

29. januar 2015

Advokatvagten er flyttet til Senior Info
Få gratis mundtlig rådgivning af en advokat første torsdag i måneden kl. 16-17 i Senior Info. Første gang er torsdag 5. februar. 

I Senior Info har vi sammensat et program med mange spændende tilbud. Læs om de forskellige tilbud, som du kan opleve i Senior Info i februar og marts på linket nedenfor. Du kan også hente folderen ’Nyt fra Senior Info’ på nærmeste bibliotek, Aktivcenter, sygeplejeklinik, ved Ældre Sagen eller i Senior Info i Arkaden ved Nyborg Rådhus.

Det sker i Senior Info i februar og marts

Vi ser frem til dit besøg i Senior Info.

25. september 2014

Efteråret i Senior Info med nye åbningstider
Med oktober er det officielt blevet efterår. I Senior Info glæder vi os til at gå efteråret og vinteren i møde, da vi har sammensat et program med mange spændende tilbud. Læs om de forskellige tilbud, som du kan opleve i Senior Info i oktober, november og december på linket nedenfor. Du kan også hente folderen ’Nyt fra Senior Info’ på nærmeste bibliotek, Aktivcenter, sygeplejeklinik, ved Ældre Sagen eller i Senior Info i Arkaden ved Nyborg Rådhus.

Det sker i Senior Info i oktober, november og december

Som noget nyt har vi ændret ved åbningstiderne. Det betyder, at Senior Info fra 1. oktober har åbent kl. 10-13 hver dag, mandag til fredag. Der er dog fortsat enkelte tilbud, der fortsætter til kl. 15. Det gælder demensrådgivningen hver første tirsdag i måneden kl. 13.30-15 og Straksservice på hjælpemidler, der onsdage har åbnet kl. 13-15. Vi håber, at I vil hjælpe med at sprede budskabet om de nye åbningstider til familie, venner og bekendte.

Vi ser frem til dit besøg i Senior Info.

26. juni 2014:

Nyt program for Senior Info
Sommeren står for døren. Det betyder sol, lune aftener og åbent i Senior Info hele sommeren. Vi holder nemlig  ikke ferie, men står klar til at byde dig velkommen i Senior Info.

Et nyt program for juli-september er netop udkommet med masser af spændende tilbud. Bliv bl.a. inspireret til, hvad du  (og børnebørn) kan lave i dit lokalområde hen over sommeren, hør om nye muligheder for at være frivillig, bliv klogere på god mad, hvis det kniber med appetitten eller kom til digitale tirsdage i august og september og få styr på digital post.

Læs om de mange spændende tilbud nedenfor eller hent folderen ’Nyt fra Senior Info’ på nærmeste bibliotek, Aktivcenter, ved Ældre Sagen og i Senior Info i Arkaden ved Nyborg Rådhus.

Program for Senior Info

Vi ser frem til dit besøg i Senior Info.

10. juni 2014:

Har du brug for en "ny" bog til sommerlæsningen?
I maj afholdte vi bogbyttedag med stor succes. Det er lykkes at fylde to hele bogreoler med brugte bøger, der bare venter på at blive læst igen. På hylderne står både ældre klassikere og nyere værker. Alle bøger er i god stand.

Derfor kan du sommeren over komme i Senior Info og aflevere dine brugte bøger og tage ny læsning med hjem. Du er også velkommen til at gå på opdagelse i vores bogreoler, selvom du ikke har nogle bøger at bytte med.  

Tilbuddet er fast sommeren over og følger Senior Info’s åbningstider: mandag-torsdag kl. 10-15, fredag kl. 10-13.

På gensyn i Senior Info – din vej til viden.

Se billeder fra byt til "nyt" i Senior Info

30. april 2014:

Kære Senior Info's venner.
I morgen er det 1. maj. Det betyder Arbejdernes Internationale Kampdag, men det betyder også, at et nyt, spændende program for temadage og arrangementer i Senior Info er på gaden.
Kom forbi Senior Info og få det nye hæfte med hjem. Husk dog, at Senior Info har lukket d. 1. og 2. maj.

Vi ser frem til dit besøg.

Læs mere om, hvad der sker i Senior Info her

Sidst opdateret 16. oktober 2016