TV 2 og 'Juleønsket' indtager Nyborg

I dag er optagelserne til årets store familiejulekalender på TV 2 gået i gang, og vores hyggelige gamle købstad, Nyborg er den primære ramme om julekalenderen.

Rød baggrund med skriften Juleønsket

Det er produktionsselskabet Cosmo Film, der producerer for TV 2 med støtte fra FilmFyn. Produktionen er samtidig markeringen af, at Nyborg kommune er indtrådt i ejerkredsen bag FilmFyn.

- Det er da stort, at Nyborg og Fyn direkte og indirekte kommer til at præge TV 2s familiejulekalender 24 gange i december måned, siger Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs. - Produktionen får en række positive effekter for byen og kommunen, og jeg opfordrer alle til at bakke op og være kreative – også i december måned, hvor vi forhåbentlig kan trække en masse mennesker til Nyborg, siger Kenneth Muhs, der betragter kommunens nye ejerskab bag FilmFyn som en styrkelse af samarbejdet på tværs af kommunerne.

- Julekalenderne er en af de fineste traditioner på TV 2, og vi elsker at samle både børn og voksne til en fælles oplevelse i december. En tradition, som vi gør os meget umage med, og som vi værner om. I år er det et af de stærkeste hold, der står bag, og jeg glæder mig meget til at dele ’Juleønsket’ med danskerne, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Engle vil opfylde 12-årige Julies ønske

I ’Juleønsket’ ønsker Julie på 12 år at holde juleaften med hele sin familie. Som sædvanlig ser den plan ud til at smuldre, da begge Julies forældre skal arbejde 24. december, og fordi Julies halvstoresøster, Mie, skal holde jul med sin mor i Sverige. Julies ønske om at holde jul med hele sin familie bliver imidlertid hørt af engle, og den unge, rebelske engleaspirant, Rafi, får til opgave at opfylde Julies ønske. På jorden får Rafi hurtigt følgeskab af flere engle, der er på en hemmelig mission for at bekæmpe en årtusinder gammel dæmon, der truer alle engle.

I løbet af december hvirvles Julie og Rafi ind i et stort eventyr om en dyb familiehemmelighed, engle, dæmoner og kampen mellem det gode og det onde.

Kendte skuespillere i rollerne

I rollerne som Julie og Rafi ses Olivia Hillingsø og Jonathan Lindinger. I voksenrollerne ses bl.a. Esben Dalgaard, Signe Skov, Lærke Winther, Troels Malling og Johan Olsen. Englene spilles bl.a. af Sonja Oppenhagen, Morten Suurballe, Donald Andersen og Marjiana Jankovic. Desuden medvirker Rasmus Botoft, Christian Tafdrup, Neel Rønholt, Mia Lyhne, Allan Hyde, Thomas Hwan og mange flere.

- Hvis engle kan falde i FilmFyns turban, så er det lige, hvad der er sket med aftalen mellem TV 2, Cosmo og Nyborg Kommune. Vi er mere end glade for aftalen og håber, at TV 2s familiejulekalender bliver til glæde for Fyn og hele Danmark, siger Bo Damgaard, direktør i FilmFyn.

For yderligere information kontakt

Kenneth Muhs, borgmester, tlf. 2159 9966

Sidst opdateret 02. marts 2015