Flot omtale i kinesisk rejseguide

Nyborg Kommune har fået en rigtig flot omtale i den kinesiske rejseguide Qiongyou.

kina

Som et led i det gode samarbejde mellem Nyborg Kommune og Udvikling Fyn indenfor turismeområdet modtog Nyborg Kommune 12. og 13. december 2015 besøg af rejseskribenten Youran fra den kinesiske rejseportal Qiongyou. Besøget i Nyborg var en del af en rundrejse på Fyn for skribenten, som Udvikling Fyn havde arrangeret.

Qiongyou (穷游) er Kinas største online fællesskab for rejseentusiaster med dertilhørende rejseguides, app m.v. Qiongyou blev startet af to unge kinesere i Tyskland, der synes der manglede informationer om, hvordan man kunne opleve Europa på egen hånd med et begrænset budget. Rejseguiden og app’en er blevet meget populær, især blandt de yngre kinesere, og bruges i bredt omfang af rejsende, som vil have unikke oplevelser i Europa uden turgrupper og turguides.

Som opfølgning på det fynske besøg har Qiongyou nu produceret en 21 sider lang rejseguide til Fyn for kinesiske turister med lyst til oplevelser udenfor turgruppernes traditionelle og minutiøst skemalagte rundrejser i Europas hovedstæder.

Fokus på Nyborgs unikke historie, placering og begivenheder

I rejseguiden får Nyborg Kommune megen og flot omtale, og på hele 6 sider beskrives Nyborg Kommunes unikke tilbud, historie, begivenheder og seværdigheder. 

Besøget i Nyborg blev afviklet i forbindelse med julemarkedet, som også er et blandt flere besøgsværdige arrangementer på Fyn, som rejseguiden sætter fokus på. Foruden julemarkedet introduceres læserne også for Danehofmarkedet i juli og en række besøgsværdige steder i Nyborg. Det sted, som stjæler mest spalteplads, er Nyborg Slot, der beskrives som en charmerende og autentisk historisk bygning, der i fordums tid gjorde Nyborg til Danmarks politiske, militære og infrastrukturelle centrum. Også det moderne Nyborg beskrives som en central og lettilgængelig destination med masser af unikke tilbud både indenfor og udenfor bygrænsen.

Foruden Nyborg Slot introduceres rejseguidens læsere også for Borgmestergården, Lykkesholm Slot, Refsvindinge Bryggeri, Central Cafeen, Roeds Brasserie og Hotel Hesselet - sidstnævnte med en smuk beskrivelse af skribentens oplevelse af at stå på stranden en sen aften i december og kigge op på lysene fra Storebæltsbroen.

Den fynske natur beskrives af skribenten som enestående. Og særligt heldig var skribenten også, da han i smukt solskinsvejr sammen med Nyborg Kommunes repræsentanter gik tur på stranden ved Knudshoved. En nysgerrig sæl gav skribenten en flot forestilling, som naturligvis har sneget sig med et par steder i rejseguiden. Også Nyborg by får mange roser med på vejen, for som skribenten udtrykker det, er det ”ligegyldigt hvor mange gamle danske byer man besøger, så vil Nyborg helt sikkert efterlade et særligt indtryk.

Strategisk forankrede initiativer

Besøget fra Qiongyou går hånd i hånd med Nyborg Kommunes strategi for tiltrækning af kinesiske turister, som blev godkendt af Kinaudvalget i efteråret 2015. Her sætter Nyborg Kommune fokus på initiativer, som sigter imod tiltrækning af individuelt rejsende turister, altså netop det segment der blandet andet benytter rejseguider som Qiongyou.

Som led i samme strategi har kommunen også oprettet en kinesisk hjemmeside og en profil på den sociale medieplatform Wechat. Formålet med disse er at være synlig overfor føromtalte segment, som primært finder informationer om kommende rejsemål online. På disse platforme vil vi selvfølgelig også gøre opmærksom på den pæne omtale i Qiongyou, som forhåbentligt vil få flere kinesiske turister til se mod Nyborg.

Sidst opdateret 03. marts 2016