Innovationsministeren trænede med på tirsdagsholdet

Innovationsminister Sophie Løhde (V) besøgte tirsdag 10. oktober Nyborg Kommune for at se og opleve, hvordan kommunen arbejder aktivt med at skabe givende forløb for borgerne ved bl.a. at koordinere på tværs af aktører og afprøve ny teknologi.

Innovationsminister Sophie Løhde og en Vibeke fra Træningsfadelingen

Det skete som et led i det forberedende arbejde med regeringens kommende sammenhængsreform, der skal være med til at løfte kvaliteten og styrke koordinationen i den offentlige sektor.

Med sig hjem fra Nyborg Kommune har ministeren fået en række eksempler på spændende projekter, hvor nye teknologier og utraditionelle måder at samarbejde mellem offentlige og private organisationer gør en afgørende forskel for kommunens borgere. 

Bedre for borgerne og billigere for kommunen

Et eksempel er online-hjemmetræning for KOL-patienter, hvor ministeren fik lov at træne med på tirsdagsholdet med i alt seks andre borgere. 

”Med virtuel træning slipper en i forvejen forpustet og presset borger for at suse frem og tilbage til træning. I stedet for at skulle en tur ud på landevejen kan de nemlig sidde derhjemme med for eksempel en iPad eller en PC, hvor de kan se terapeuten og de andre på holdet. Det giver borgeren en god mulighed for at vedligeholde sin lungefunktion og livskvalitet,” siger innovationsminister Sophie Løhde.

Derudover bød besøget på spændende fortællinger fra blandt andet projektet Lær at tackle, hvor borgere med forskellige sygdomme sammen med andre ligestillede lærer at tackle deres sygdomme, så de igen kan vende tilbage til en velfungerende hverdag.

Det hele blev bundet sammen af en rundvisning og fortælling om samarbejdet mellem genoptræning, rehabiliteringsteamet og neuroteamet i kommunen.

En god mulighed for at vise de gode eksempler

Kenneth Muhs, borgmester i Nyborg Kommune mener, at ministerens besøg er en god mulighed for at vise, hvordan Nyborg Kommune arbejder med at skabe en sammenhængende og effektiv indsats til gavn for både borgerne og Nyborg. Han udtaler:

- Det er en helt central opgave for en kommune som Nyborg, at vi hjælper de borgere, der har brug for en ekstra indsats til igen at komme på fode. Det er uanset, om det er mennesker, der har behov for genoptræning efter ulykke eller sygdom. Om det er mennesker, der i en periode har brug for tid til personlig udvikling, før de igen kan blive i stand til at håndtere deres hverdag. Eller om det er mennesker med kroniske sygdomme, som skal have værktøjer til at håndtere smerter og følgevirkninger, så de kan leve et godt liv på trods af deres sygdom.

For yderligere oplysninger, kontakt

Kenneth Muhs, borgmester, e-mail: kmu@nyborg.dk, tlf. 2159 9966.

Mette Bill Ladegaard, sundheds- og ældrechef, e-mail: mbl@nyborg.dk, tlf. 5159 9138.

Ditte Vibe Petersen, presserådgiver Finansministeriet, e-mail: divpe@fm.dk, tlf. 25262746.

Sidst opdateret 11. oktober 2017