Vinder af Handicaprådets Handicappris 2018

Vinderen af Handicaprådets Handicappris 2018 blev Bo Nielsen fra Østfyns Handicap Idrætsforening.

Årets vinder af handicapprisen 2018 med borgemsteren og Martin Stenman

- Mandag  3. december var FN´s Internationale Handicapdag. En god dag at sætte fokus på lige muligheder – også for mennesker med funktionsnedsættelser. Netop derfor var dagen valgt til uddelingen af Handicaprådets Handicappris, fortæller Martin Stenmann, formand for Handicaprådet.

Vinderen af Handicaprådets Handicappris 2018 blev Bo Nielsen fra Østfyns Handicap Idrætsforening. I indstillingen af Bo Nielsen står der:

Bo Nielsen har hver tirsdag en gruppe glade handicappede borger i alderen 18 - 45 år, som han har haft igennem mange år.
Bo Nielsen aktiverer dem igennem leg med mange forskellige redskaber i en time om ugen i Nyborg Badeland, hvor vandet er 34 grader varmt, og de får derved en god brug af deres muskler som hjælper til bedre livskvalitet, og de er på lige fod med andre handicappede. Der bliver snakket og pjattet i en time, hvor Bo er hjælper. Han er den perfekte hjælper til disse dejlige personer. Bo var formand for ØHIF i ca. 15 år indtil 2016.

- Derudover ved vi også i Handicaprådet, at Bo Nielsen, ud over de utallige timer han har lagt i Østfyns Handicap Idrætsforening, også i en årrække har siddet i Nyborg Kommunes Folkeoplysningsudvalg, hvor han har repræsenteret Handicaporganisationerne, oplyser Martin Stenmann.

- Der var to kandidater til Handicapprisen, begge kandidater har gennem deres engagement i foreningslivet givet mennesker med funktionsnedsættelser gode oplevelser. Selvom begge kandidater på hver deres måde har gjort en stor indsats for handicapområdet i Nyborg Kommune, så synes vi efter lange og grundige overvejelser i Handicaprådet, at der alligevel var én af kandidaterne, der skilte sig særligt ud, fortæller Martin Stenmann.

Bo Nielsen modtog ud over æren et gavekort på 2.500 og et maleri malet af den lokale kunstner Lars Fuhr.

Ud over Bo Nielsen var Nyborg GIF Håndbold også nomineret til prisen. Nyborg GIF Håndbold var nomineret for deres flotte arbejde med Lykkeliga og Nyborg SuperKids, hvor de gennem håndbolden har skabt et fællesskab for børn med udviklingshandicaps og deres familier. Selvom de ikke vandt Handicapprisen 2018, blev de også hyldet for deres gode indsats af de fremmødte i Aktivitetshuset i Sprotoften.

Sidst opdateret 04. december 2018