Samarbejde

Dagplejerens arbejdsplads er også hendes og familiens private hjem.

Tag hensyn til dette, f.eks. ved ikke at gå ind med fodtøj, ved at respektere grænsen mellem børnenes opholdsrum og privatområde osv.

Samarbejde med dagplejehjemmet

Få en klar aftale med din dagplejer om, hvordan hun gerne vil have, at du forholder dig i netop hendes hjem. Aftal også med dagplejeren, hvor mange af dit barns ting (f.eks. barnevogn og tasker), der kan stå hos hende - og regn med at skulle tage barnevognen med hjem i weekender og ferier.

Du kan også hjælpe dagplejeren med at få hverdagen til at glide lettere ved aktivt at følge med i hvilke aktiviteter, der skal foregå og tage hensyn til det. Hvis du f.eks. ved, at børnene skal på tur fra morgenstunden, så mød op i god tid. Hvis du ved, at børnene skal ud en sommerdag, så smør dit barn med solcreme hjemmefra. Ved du, at de skal ud at kælke eller ud i regnen fra morgenstunden, så klæd dit barn på efter forholdene hjemmefra osv. Det er alle små ting, der har meget stor betydning for en dagplejer, der skal afsted med 4-5 børn.

Åbenhed og tillid

For at få et godt samarbejde mellem forældre, dagplejer og dagplejepædagog, er det vigtigt, at der i hverdagen er gensidig åbenhed og tillid, og at alle stiller spørgsmål, hvis der er noget, man undrer sig over eller er usikker på.

Det er vigtigt, at dagplejer og forældre løbende informerer hinanden om ting, der har betydning for barnets trivsel. Tal om de små ting såvel som de store omvæltninger i barnets liv, så dagplejeren får mulighed for at glæde sig med dit barn - eller støtte det, hvis der i en periode er behov for det.

Godt samarbejde er ikke altid kun en et spørgsmål om velvilje, men også om "kemi". Derfor kan du såvel som dagplejeren bede dagplejepædagogen om hjælp, hvis der opstår problemer, I ikke selv kan løse.

HUSK - det er vigtigt for dit barns trivsel, at samarbejdet fungerer, og at evt. problemer bliver løst.

Forældresamtaler i dagplejen

Vi har udarbejdet et iagttagelses- og overgangsskema. Det bruger din dagplejer som udgangspunkt for en forældresamtale ca.3 måneder efter dit barns opstart og igen ca. 3 måneder inden dit barn skal i børnehave. Dit barns trivsel og udvikling er i fokus, og I har mulighed for, i fred og ro, at få talt sammen, da samtalen finder sted i middagsstunden hos din dagplejer. Det sidste skema giver vi videre til dit barns børnehave, da det indgår som en del af samarbejdet dagplejen og børnehaven i mellem.
Samtidig er der altid mulighed for en forældresamtale, hvor både dagplejer og pædagog er med.

Tavshedspligt

Dagplejeren og dagplejepædagogen har tavshedspligt vedrørende jeres og barnets private forhold (vedr. tavshedspligt - se også under "sygdom").

Vi opfordrer til, at du også viser respekt for dagplejeren ved ikke at omtale dagplejerens private forhold til andre.

Du kan læse mere om forældresamarbejdet i dagplejens udviklingsplan

Sidst opdateret 06. marts 2020