Velkommen til Vindinge Landsbycenter

Vindinge Landsbycenter ligger i skønne og rolige omgivelser i Vindinge ca. 4 km fra Nyborg Centrum.

Vindinge Landsbycenter

Historie:

Vindinge Landsbycenters første del blev opført i 2003 (24 beboere). Anden del stod færdigt i 2019, med nu lejligheder til 40 beboere. Bygningerne ejes af AB Sprotoften, og deres flinke folk sørger for at holde en del af bygningerne ind- og udvendigt. Resten sørger vi og vores dygtige servicemedarbejdere for. Serviceteamet sørger for rengøring.

Omgivelser:

Vindinge Landsbycenter er omgivet af store græsplæner og har en dejlig sansehave, hvor du kan nyde en gåtur alene, med din familie eller med andre beboere. Desuden er der en del fællesterrasser, som man gerne må benytte.

Bygninger:

Hele hjemmet er bygget i ét plan og er opdelt i 5 hyggelige huse (A, B, C, D og E) med tilhørende fællesstue. Der i alt 40 boliger, som rummer stue og badeværelse. I nogle af lejlighederne er det muligt at dele lejligheden op i soveafdeling og stue vha. en flytbar skabsvæg. I 4 af husene er der tekøkken i lejlighederne. Hver lejlighed har en lille terrasse med egen udgang.

På Vindinge Landsbycenter er der desuden en lille genbrugsbutik, som indtil videre har åben tirsdag formiddag. Der er en stor festsal og et cafeområde. Vi har dog ikke åben cafe endnu.

Personale:

Personale består af mennesker, der er social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, kompetente afløsere, rengøringsassistenter, elever, aktivitetsmedarbejdere, en sygeplejerske, sygeplejestuderende og en centerleder. Vi er delt op i de forskellige huse og fungerer som kontaktpersoner for beboere og familier. Personale dækker hele døgnet.

Aktiviteter:

Vindinge Landsbycenter har en venneforening, som arbejder flittigt på at skabe arrangementer, forskønnelse og festligheder sammen med beboere, pårørende og personale. Der er mulighed for at deltage i forskellige arrangementer bl.a. bankospil, qigong, kortspil, musikarrangement, gudstjeneste med lokal præst, køreture fx i naturen, til plantecenter, zoologisk have, osv. Vi holder fester nogle gange om året nytårsparole, fastelavn, fødselsdagsfest for Vindinge Landsbycenter omkring d. 5. maj og høstfest er de mest traditionelle fester. Vi kan godt lide musik og dans.

Værdi i livet:

Vi arbejder for at indføre EDEN-alternative på Vindinge Landsbycenter. Bl.a. indebærer det at arbejde mod ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed. I den forbindelse er det vigtigt, at etablere et godt samarbejde med beboere og familier omkring hjem og miljø hos os. Vi arbejder for:

  • at alle på Vindinge Landsbycenter har en hverdag, man har lyst til at leve i
  • at alle kan inddrages i de daglige gøremål i det omfang, man kan og vil, hvilket er med til at fremme et aktivt og selvbestemmende liv
  • at alle får gode oplevelser i hverdagen, og vi tror på, at humor, glæde og smil i hverdagen gør livet bedre

Beboer og familiesamarbejde

Historie:

Vi har haft mange forskellige former for samarbejde med beboere og familier på Vindinge Landsbycenter. Fx bruger-pårørende-råd med pårørende som formand, enhedsmøder fastlagt i hvert hus, ad hoc-møder, kaffemøder både i de enkelte huse og i plenum, stormøder fastlagt med alle huse, osv.

Nu og fremover:

Det er vigtigt at samarbejde omkring bomiljø på Vindinge Landsbycenter, og det er tid at tænke nye tanker. Vi er i færd med at opbygge et nyt samarbejde mellem beboere, familier og personale hos os. Du/I vil naturligt blive en del af dette og medvirke til at finde en eller flere rigtigt godeløsninger.

 

Vindinge Landsbycenter

Vindinge Landsbycenter 1
5800 Nyborg
Tlf. 6333 7042

Centerleder Kirsten Skibsted Olesen, tlf. 6333 7441, mobil: 4010 0922, e-mail: kso@nyborg.dk

Læs mere om Vindinge Landsbycenter her

 

Du skal være opmærksom på, at udbyderen af servicen sætter en eller flere cookies på din computer, når du trykker på afspil video. Læs om cookies

Sidst opdateret 18. februar 2021