Borgerbudget 2019: Sammen om demens

I 2019 kan du være med til at gøre en forskel for demensramte borgere og deres pårørende med midler fra Nyborg Kommunes borgerbudget. Send din gode idé senest 2. maj 2019.

To mænder der smiler gladt til hinanden

Nyborg Kommune inviterer alle borgere til at tage del i udviklingen på demensområdet. Byrådet har afsat 300.000 kr. til et borgerbudget i 2019, hvor det er borgere, der udvikler, udvælger og gennemfører nye, spændende projekter.

Borgerbudgettet er en del af Nyborg Kommunes demensstrategi for 2018-2021, som hviler på en ambition om at medtænke og inddrage lokalsamfundet i demensindsatsen. Med borgerbudgettet håber Nyborg Kommune, at mange borgere vil lade sig inspirere til at udvikle spændende projekter og dermed være med til at gøre strategien til virkelighed.

Du kan læse Nyborg Kommunes demensstrategi her

Information om Borgerbudget 2019

Borgerbudgettet for 2019 er øremærket borgerdrevne projekter på demensområdet. Det er altså Nyborg Kommune, der skaber rammen for borgerbudgettet, mens det er op til borgerne selv at fylde rammen ud med nye, spændende projekter.

I borgerbudgettet inviteres borgere til at finde sammen i nyopståede sammenslutninger (fx naboer) eller etablerede foreninger om at udvikle og gennemføre projekter inden for temaer, der afspejler demensstrategien, og som overholder en række formelle kriterier.

Borgerbudgettets temaer er:

• Demensvenlige byrum og lokalsamfund
  • Aktiviteter, der inkluderer og skaber værdi for demensramte og pårørende
  • Projekter, der styrker viden om demens i Nyborg Kommune

Forslag til demensvenlige projekter sendes til Nyborg Kommune senest 2. maj 2019 (se nedenfor). Herefter udvælges de projekter, som får del i borgerbudgettet, af borgere med en demenssygdom og pårørende til borgere med en demenssygdom.

Ansøgningsskema og formelle kriterier

Ansøgningsproces og formelle kriterier
Klik her for at læse mere om, hvem der kan søge, og hvad kriterierne er for de projekter, som kan få del i borgerbudgettet.

Ansøgningsskema
Klik her for at hente ansøgningsskemaet ned på din computer. Når du har hentet skemaet, kan du udfylde og gemme det direkte på computeren. Send herefter ansøgningsskemaet til mailadressen borgerbudget-demens@nyborg.dk senest 2. maj 2019.

Råd og vejledning

Har I spørgsmål til ansøgningsprocessen, demensfagligheden i jeres projekt og/eller de formelle kriterier for projekter i borgerbudgettet? Nyborg Kommune tilbyder råd og vejledning i hele projektperioden på mailadressen borgerbudget-demens@nyborg.dk.

Sidst opdateret 08. marts 2019