Forskningens Døgn i Nyborg

Der sker en masse spændende, når Østfyns Museer og Nyborg Bibliotek inviterer til Forskningens Døgn 2017 under overskriften Tro på det!

Den hemmelige tunnel, der dukkede op under udgravningerne allerede i 2009

På Forskningens Døgn kan du høre meget om, hvordan vi er i gang med at genfinde Danmarks Reformationshovedstad i Nyborg gennem arkæologisk og historisk forskning i anledning af reformationsjubilæet 2017.

Der er historisk oplevelsesløb for mellemtrinnet på slottet og volden, og man har kunnet booke et foredrag, hvor en museumsinspektør kommer ud i klassen og fortæller om alt det nye spændende, der bliver fundet i særlig relation til historien om Nyborg som Danmarks Reformationshovedstad.

Aktiviteterne er målrettet kommunens skoler, men der er også et åbent arrangement onsdag 26. april, hvor Claus Frederik Sørensen, der leder udgravningerne, vil give en udvidet rundtur i udgravningen med særlig fokus på Christian 3.s borg og fæstning. Det starter kl. 15 i udgravningerne foran slottet.

På det historiske opdagelsesløb skal eleverne prøve kræfter med kanonkugler, trække en ridder over voldgraven, møde arkæologen og opleve vores nye virtual reality model af slottet. Sammen med den Fynske Spilfabrik har vi fået fremstillet en 3D model af slottet, som man kan opleve i en virtuel version af riddersalen.

Modellen viser slottet, som vi nu mener det så ud i henholdsvis 1200-tallet og 1500-tallet, så man for alvor kan se Christian 3.s store forandringer på slottet. Du kan dreje og undersøge modellen i den virtuelle verden, hvor den er placeret i den virtuelle riddersal. Det foregår på plænen foran Nyborg Bibliotek som en del af oplevelsesløbet, men alle interesserede kan også komme forbi og opleve modellen.

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot & Borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076,
e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

 

Sidst opdateret 24. april 2017