Velkommen til Danmark og Nyborg Bibliotek

De danske biblioteker er nogle af verdens bedste, og det koster ingenting at bruge dem. På Nyborg Bibliotek har vi samlet en emneliste til alle, der er nye i Danmark.

Her kan man få inspiration til livet i Danmark, lette bøger, film, foreningsliv, cykling, arbejdsmarked, dansk humor, kultur, hygge og meget mere. Sværhedsgraden er let, så nybegyndere kan følge med.

På biblioteket kan du:

  • Låne lette bøger på dansk. Det er en god idé at læse danske forfattere. Prøv for eksempel Jane Aamunds "Klinkevals", Martha Christensens "Dansen med Regitze" eller Johannes V. Jensens "Kongens fald". Du kan også finde lette e-bøger på letbog.dk. Her kan unge og voksne gratis downloade bøger på let dansk.
  • Låne film på mange sprog. Gør som kronprinsesse Mary. Hun lærte dansk ved at se filmserien Matador! Det er den mest kendte danske tv-serie nogensinde. I serien vender forretningsmanden Mads Skjern op og ned på den lille søvnige by, Korsbæk, da han i 1930’erne indvier en ny dametøjsbutik lige over for byens hidtidig eneste. Du kan låne den på dvd på biblioteket lige som andre danske serier, eksempelvis Krøniken og Badehotellet. Badehotellet ligger også gratis online på bibliotekernes filmportal, Filmstriben.dk.
  • Læse aviser fra hjemlandet via PressReader. 
  • Bruge computere og wifi på biblioteket. 
  • Træne dansk sprog på Mango. 
  • Streame film og musik på arabisk, tyrkisk, urdu/hindi/panjabi, persisk, tamil, bosnisk/kroatisk/serbisk og vietnamesisk på verdensbiblioteket.dk

Læs mere her

Velkommen til Danmark og velkommen til Nyborg Bibliotek.

Sidst opdateret 06. april 2017