Internationalt robotstævne

Universal Robots, Odense, Nyborg og Kerteminde Kommune arrangerer dette års store læringsevent for grundskoler på Fyn.

Langeskov Skole indbyder igen til den fynske afdeling af internationalt robotstævne i efteråret 2017.

Hvert år afholdes den verdensomspændende LEGO- og robotkonkurrence FIRST LEGO League. En helt unik konkurrence for grundskoleelever, hvor innovation og kreativitet er i højsædet, når deltagerne skal dyste i at lave de bedste projekter indenfor forskning og robot-teknologi. Konkurrencen har som sigte  at øge interessen for teknologi og videnskab og stimulere børn og unge til at blive morgendagens ingeniører og forskere. Konkurrencen afholdes i 70 lande med mere end 200.000 deltagere.

Langeskov Skole er igen arrangør og tovholder på Fyn

Fire parter er i år med til at løfte denne store opgave - og på alle måder meget lærerige oplevelse for alle fynske elever, der deltager i FLL Lego League.

Udover de tre kommuner Odense, Nyborg og Kerteminde bidrager Universal Robots (UR) ligeledes økonomisk, hvilket vi på Langeskov Skole er meget glade for. - Vi er pænt langt fremme i forhold til, at inddrage teknologi i vores undervisning/herunder robotter og programmering og nogen af fremtidens kreative medarbejdere til robotindustrien vil helt sikkert komme fra elever, der har deltaget i denne konkurrence udtaler skoleleder for Langeskov Skole  Klavs Norup Lauridsen.

Nyborg Kommune bidrager ligeledes

Borgmester Kenneth Muhs, Nyborg Kommune, siger: - Folkeskolerne i Nyborg satser på at udvikle nogle af de fremtidige kompetencer omkring innovation og iværksætteri, og derfor er det vigtigt at eleverne får mulighed for at udfolde sig innovativt. Det kan bla. ske ved at der arbejdes med robotteknologi i undervisningen og deltage i denne robotkonkurrence, hvor eleverne virkelig bliver udfordret maksimalt. Der ud over ligger der i fremtiden spændende perspektiver i samarbejdet mellem de deltagende kommuner og virksomheder.

Formand for Skole- og Dagtilbudsudvalget i Nyborg Kommune Thomas Laursen siger: - Nyborg Kommune satser på at udvikle de innovative evner hos eleverne i folkeskolerne, og derfor er det virkelig spændende, at skolerne nu får mulighed for at blive udfordret med deltagelsen i First Lego League. Alle skoler har investeret i Lego Education og derfor er det helt naturligt at have deltagelsen i dette spændende og udviklende arrangement som et af målsætningerne for undervisningen.

Årets konkurrence sættes i gang efter sommerferien – men allerede nu er der åben for tilmelding. Finalen afholdes lørdag 11. november på Langeskov Skole.

Tilmelding foregår på linket nedenfor - og her tilmeldes holdet så under ”Fyn”.

www.hjernekraft.org

For yderligere oplysninger, kontakt

Klavs Lauridsen, skoleleder, tlf. 5360 9217, e-mail: kks@kerteminde.dk

Sidst opdateret 18. august 2017