Nordiske Kampdage og Høstmarked

Høstmarked og kampdage skaber spændende oplevelser for hele familien.

Nu kan du atter opleve og smage på historien, når der er Nordiske Kampdage og Høstmarked i Nyborg den anden weekend i september. I weekenden 9. – 10. september bliver der masser af oplevelser og aktiviteter for hele familien, når de to spændende markeder igen gør historien levende i Nyborg. Fra kulinariske smagsoplevelser til dramatiske sværdkampe fra dengang Nyborg var i centrum for den nordiske union, Kalmarunionen.

Fælles fortælling

Nordiske Kampdage og Høstmarkedet bringer tilsammen en væsentlig fortælling til live i et tæt samarbejde mellem Østfyns Museer, Nyborg Kommune og en masse frivillige.

- Det er oplagt at få de to begivenheder til at smelte sammen. For når ridderne mødtes i middelalderen, så skulle der også masser af mad og drikke til fra kongens fadebur. Så når nu ridderne mødes igen, så er det helt naturligt også at holde høstmarked og sætte fokus på vores lokale fynske råvarer og produkter som en vigtig del af fortællingen, forklarer Janus Møller Jensen, afdelingsleder ved Nyborg Slot/Østfyns Museer.

Selvom de egentlig hver for sig opfylder to forskellige funktioner, så iscenesætter de en fælles historie. Derfor markedsføres de to events også fælles under overskriften 'Smag og oplev historien i Nyborg'.

Levendegørelse af historien

Historien findes kun, hvis den bliver fortalt. En række markeder i løbet af året er med til at iscenesætte og levendegøre historien i Nyborg som en vigtig del af verdensarvsfortællingen om Nyborg – Danmarks Riges hjerte.

- Vi arbejder hele tiden på at levendegøre vores fælles fortælling og identitet med henblik på at få omsat vores rige kulturarv til en ressource både i menneskelig og økonomisk henseende, siger formanden for Erhvervs og Udviklingsudvalget Peter Wagner Mollerup.

Kongens Høstmarked 2017

Derfor fyldes Torvet nu igen af boder, når der afholdes Kongens Høstmarked.

- Vi har været meget opmærksomme på, at der stadig er muligheder for at skabe nye tiltag og aktiviteter, der vil tiltrække endnu flere besøgende, siger Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef i Bureauet Nyborg. Kongens Høstmarked skal derfor ikke opfattes og opleves som et middelaldermarked, men som et marked, der bringer historien op til nutiden med et moderne høstmarked placeret på den kongelig anlagte turneringsbane fra middelalderen.

Masser af oplevelser på høstmarkedet

På det høstpyntede torv kan de besøgende møde lokale fynske leverandører, de kan smage på varerne og naturligvis købe de gode ting med hjem. I år bliver det også muligt for alle interesserede at deltage i en stor cupcakekonkurrence, hvor blandt andet Micky Cheng, kendt fra den store bagedyst er en del af dommerpanelet. Det vil samme dag, lørdag, også være muligt at pynte cupcakes med kendissen. For hvad er et høstmarked placeret på den oprindelige ridderturneringsbane uden en dyst?

I ugen op til weekenden 9.-10. september, hvor markederne finder sted er kommunens skoler inviteret ind til Nyborg Borglege, der gennem historiske oplevelsesløb og oplevelsesrollespil sætter fokus på den fortælling, som de to markeder er med til at levendegøre.

For yderligere oplysninger, kontakt

Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef, tlf. 6333 8092, mobil: 3026 1743, e-mail: saha@nyborg.dk

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot & Borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076,
e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

 

Sidst opdateret 29. august 2017