Stjernespækket City Beach i Nyborg inspirerer med spændende nyt koncept

Når Nyborg Kommune fra på mandag triller 19 lastbillæs sand ind på Torvet, og sammen med Sport Event Fyn og Odense Beachvolleyklub affyrer startskuddet for en hel uges beachvolleyevent bliver der skrevet historie på den gamle kongelige turneringsplads mellem rådhuset og Nyborg Slot.

Der er udsigt til beachvolley i absolut topklasse. De bedste danske hold og en håndfuld udenlandske sværvægtere inden for sporten har meldt deres ankomst, og planlægningen har da også skabt opmærksomhed i resten af landet.

- Vi har oplevet rigtig stor interesse både fra kommuner og klubber i hele landet, som er nysgerrige på det vi laver, og vi glæder os helt ustyrligt til at komme i gang. Sammen med byens borgere kan vi skabe beachvolleyfest, der giver genlyd lige midt i byen, fortæller formand for Udviklings- og Erhvervsudvalget i Nyborg Peter Wagner Mollerup, der bl.a. har besluttet at invitere indenfor til inspirationsseminar for andre byer, når det hele kulminerer i weekenden d. 26.-27. august

Konceptet, der ruller af stablen fra på tirsdag og starter med en omgang skolebeach, som har fået stor opbakning blandt de nyborgensiske 7.-9. klasser, er da også helt nyt i dansk sammenhæng.

- Internationalt har der gennem en årrække været en tendens til at internationale turneringer flyttes fra stranden og helt ind i bykernen og dermed giver en helt anden synlighed og mulighed for aktivering – men det er første gang i en dansk kontekst, fortæller forretningsudvikler hos Sport Event Fyn Jakob Staun, der er stolt af, at det er lykkedes at stable en event på benene, der i den grad udnytter byrummet i et unikt samarbejde på tværs af kommunegrænserne med Nyborg Kommune og Odense Beachvolleyklub som de stærke tovholdere. En event som man nu skæver til fra resten af landet, og som måske kan være trædesten til flere og større events i denne kategori.

- Beachvolleyball i bymidten er et spændende nyt skridt inden for dansk Beachvolleyball. Og vi er rigtig glade for, at det tætte samarbejde mellem Nyborg Kommune, Odense Beachvolley Klub og Sport Event Fyn har gjort det muligt at stable et fyldigt koncept på benene med både international deltagelse og masser af aktiviteter for de lokale borgere. Det giver Volleyball Danmark mulighed for at teste nogle ideer, som måske kan foldes ud de kommende år i forbindelse med den danske Beachvolley Tour, siger formand i Volleyball Danmark Erik Jacobsen.

Også sportens egne udøvere har udvist bemærkelsesværdig interesse.

Nyborg City Beach Performance er en invitationsturnering med en beskeden præmiesum på 18.000 kr., men trods det har ønsket om at deltage fra både den danske elite og især de bedste nordiske hold har været stort. Publikum i Nyborg kan således se frem til at opleve bl.a. en nykåret danmarksmester hos kvinderne, de hollandske mestre hos herrerne og fynske Anders Hoyer, der har op til flere danmarksmesterskaber i bagagen og nu danner par med sin bror på den fynske hjemmebane.   

Det bliver beachvolley i absolut topklasse pakket ind i masser af fede sideevents og et væld af publikumsaktiviteter.

Visuel visning af Torvet med Beach baner

Fakta om elitetuneringen

På damesiden kan Nyborg City Beach Performance bl.a. byde velkommen til DM Guldvinderen 2017 Line Trans Hansen, der i denne turnering danner par med den kun 21-årige powerspiller og 4 dobbelte Islandske mester Berglind Jónsdóttir. De skal bl.a. duellere mod hold som Cecilie Køllner Olsen / Lærke Mygind Grønfeldt. Cecilie, der er flerdobbelt danmarksmester, danner, sammen med sidste års Rising Star, et af Danmarks fysisk stærkeste kvindehold. De opnåede sammen en bronzemedalje ved dette års DM. Et andet dansk tophold i turneringen er Simone Okholm / Helle Søndergaard, der netop er hjemvendt fra en turnering i Rusland. Også veteranen Pia Hove, der kan skrive 8 x DM guld, 4 x DM sølv og 2 x DM bronzevinder på sit CV, ligger vejen forbi Nyborg. Det bliver sammen med makkeren Charlotte Krøyer, der med 2 x DM guldmedaljer, 2 x DM sølv og 3 x DM bronze også er noget af en medaljerytter. Damerækken får også internationalt besøg fra Sverige af den unge upcomming Felicia Granberg på kun 18 år og hendes makker Fanny Lindstrøm, der begge drømmer om at gøre det godt internationalt.

I herrerækken har ikke mindre end 3 udenlandske herrehold meldt deres ankomst i City Beach turneringen  – fra Sverige, Finland og Holland. Dirk Boehlé og Steven van de Velde er hollandske mestre og har netop opnået en 3. plads ved et internationalt CEV Satellite stævne. De er ekstremt underholdende og leverer altid et godt show for publikum. Også de danske drenge er vant til at levere varen, når det gælder powerspil og action på banen. Især Daniel Thomsen og Kristoffer Abell, der er turneringens højeste hold og som fik en sølvmedalje ved dette års DM. De går efter guldet denne gang. Et andet fynsk herrehold er Hoyer brødrene, som også altid er klar til at overraske. De får selskab af et andet sæt brødre i turneringen. Også de legendariske Kaszas brødre er nemlig, med deres hurtige spillestil, klar til at udfordre de mere hårdtslående hold.

Fakta om ugens aktiviteter

Uge 34 står i beachvolleyens tegn i Nyborg. Sådan ser ugen ud:

Mandag
Baneopsætning og omdannelse af Torvet

Tirsdag - Fredag
SKOLEBEACH – Nyborgs skoleelever undervises formiddag/eftermiddag i beachvolley af uddannede beachvolley instruktører

Tirsdag – Onsdag kl. 16.30-20.30
KOM OG PRØV –  Hop med i sandkassen. Gratis invitation til alle, der vil prøve kræfter med beachvolley. Der vil være instruktører til at guide og vejlede

Torsdag
GYMNASIET undervises af eventelever Idrætshøjskolen Sønderborg
kl. 12 workshop for gymnasieelever
kl. 17-21 Gymnasieturnering

Fredag kl. 15 - 21
CITY BEACH DYSTEN  indleder den festlige weekend med afholdelse en turnering for firmaer, foreninger, partier m.fl.. Der bliver skruet op for musikken og fadølsanlægget.
Kig forbi og se de lokale helte i aktion.

Lørdag kl. 9-19
ELITETURNERING – Nyborg City Beach Performance 2017. International Herre- og Dameturnering

kl. 9 Kampstart på Center Court

kl. 12.20 Børnekonkurrence på Center Court – vind flotte præmier

kl. 16.00 Show-Performance på Center Court -  Danehofgarden underholder

kl. 18.50 Voksenkonkurrence på Center Court – Vind flotte præmier

kl. 20.30 – 01 Afterparty på Slotsmøllen – Køb din billet hos Bureuaet Nyborg eller ved indgangen. Entré 50 kr.

Søndag kl. 9-17.00
ELITETURNERING – Nyborg City Beach Performance 2017. International Herre- og Dameturnering + U14 turnering

Kl. 11 Semifinale (Dame) på Center Court

Kl. 11.50 Semifinale (Herre) på Center Court

Kl. 12.40 Konkurrence for alle på Center Court -  vind flotte præmier

Kl. 14.10 Show-Performance på Center Court – Danehofgarden underholder

Kl. 14.30 Finale (Dame) på Center Court

Kl. 15.30 Finale (Herre) på Center Court

Kl. 16.30 Præmieoverrækkelse

WEEKENDAKTIVITETER PÅ TORVET – Der vil være masser af aktiviteter. Gæsterne kan prøve klatrevæggen, hoppeborgen og paddleboards (SUP) på Slotssøen eller hæng ud i Champagnebaren. Der vil også være rig mulighed for at deltage i sjove konkurrencer, slukke tørsten og stille sulten.

Der er på alle måder lagt op til en folkefest med aktiviteter for hele familien, når der på torvet skrues op for musikken og beachstemningen 26. og 27. august.

For yderligere oplysninger, kontakt

Peter Wagner Mollerup, formand for Erhvervs- og udviklingsudvalget, tlf. 2040 6079, e-mail: pwm@nyborg.dk

Jannie Nørregaard Rasmussen, projektleder på Nyborg City Beach Performance og frivillighedskonsulent, tlf. 2115 3837, e-mail: jras@nyborg.dk

Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef, 3026 1743, e-mail: saha@nyborg.dk

Jakob Lund Staun, forretningsudvikler i Sport Event Fyn, tlf. 6168 7370, e-mail: jakls@udviklingfyn.dk

Sidst opdateret 18. august 2017