Markering af verdens- og danmarksmestre

Markering af verdens- og danmarksmestre 12. december 2017. Stort tillykke til alle.

Så er vi nået til årets sidste markering af Danske Mestre m.m. Det er en tradition som vi er rigtig glade for i Nyborg Kommune, idet vi her har mulighed for at give et skulderklap til nogle utrolige flotte præstationer.

DM i Biathlon: (Nyborg Skytteforening)

Her i sommers havde Nyborg Skytteforening og Løbeklubben et arrangement i parken ved ”Strandvænget”. Det bestod af løb rundt i parken og så skydning med IR Våben
(infrarød gevær).
Arrangementet var en stor succes og den følgende onsdag mødte Christina Kjær Møller op på skydebanen sammen med sin datter Sabrina. De ville gerne prøve at skyde med rigtige rifler og da Nyborg Skytteforening har et rigtig Biathlon anlæg skulle det også prøves (Biathlon er næsten som skiskydning, man løber bare i stedet for at stå på ski).
Christina og Sabrina blev bidt af det og lige før sommerferien havde de tilmeldt sig til DM i Biathlon som skulle afholdes 30. september 2017 i Vingsted.
Pigerne gik i skarp træning og om morgenen den 30. september tog alle af sted fra Nyborg med kurs mod Vingsted. Regnen silede ned i stride strømme, ikke det bedste vejr til at løbe og skyde i. Sabrina stillede op i rækken Åben Damer fra 21 år og Christina i Senior Damer fra 45 år,
Biathlon forgår på den måde at man løber en distance, her var det 2,5 km terræn og derefter skyder man efter fem mål, for hvert mål man misser skal man løbe en strafrunde på ca. 50m. Derefter løbes distancen igen for så at skyde igen, hvorefter der sluttes af med endnu en tur rundt..
I rækken Åben Damer skydes alle ti skud liggende mod en målskive på 45mm i diameter og Senior Damer skyder de første fem skud liggende mod en 45mm målskive og de 5 sidste skud stående mod et 110 mm skivehul.
De må have trænet rigtig godt for både mor og datter sluttede som Danmarksmester i hver sin klasse, Sabrina endda med over to minutter ned til nummer to.

DM i Ungdoms Skak – U10

Albert Mechlenburg Møller, har vundet Ungdoms-DM i Skak under DSU i sin aldersklasse, som hedder U10 – for årgang 2008 og 2007.
Dette DM-stævne har været afholdt siden 2008.
Albert vandt med 7 point ud af 7 mulige, hvilket må siges at være meget stabilt og rigtig flot.
Ved siden af DSU findes også Dansk Skoleskak, som i ca. 50 år har afholdt DM – her er der kortere betænkningstid mellem skaktrækkene.
I 2014 vandt Albert som knap 7-årig begge DM i U8-klassen.
I 2015 blev det kun til det ene, nemlig Skoleskak, mens han missede sejren i 2016 i det ene stævne han deltog i.
Men så i sidste uge ”tikkede” der endnu en god nyhed ind til Nyborg Kommune, nemlig at Albert også har vundet DM i Skoleskak 2017 – så nu har han igen begge DM titler, hvilket er meget flot.
Førstepladsen kvalificerer til deltagelse i de Nordiske Mesterskaber i Skoleskak i Finland i vinterferien 2018.

Dobbelt DM i fjernstyret Off-Road Biler

Jesper Rasmussen har tidligere bevist at fjernstyrede biler i kategorien Off-Road er hans stærke side og i klasserne 2WD og 4WD har han igen vundet det Danske Mesterskab.
2WD klassen blev vundet med 5 ud af 7 afdelinger og favoritklassen 4WD med 6 ud af 7 afdelingen.
Jesper har 6 gange tidligere taget DM guldet hjem, men efter 2016 sæsonen, hvor det ”kun” blev til sølv og bronze var han opsat på, at dette ikke skulle gentage sig i 2017.
Jesper har trænet rigtig meget op til DM i 2017 og det nyeste udstyr og biler fra hans amerikanske producent Team Associated er blevet gennem testet, selv i rigtig dårligt vejr, så han også var forberedt på køreegenskaberne på våd bane.

DM og medaljer i Golf: (Sct. Knuds Golfklub)

I Sct. Knuds Golfklub har de en dame-golfer, som har haft en golfkarriere ud over det sædvanlige. Selvom Aase Jensen først startede som 41 årig har hun spillet på det Danske Landshold. Dansk Golf Union har netop bragt en artikel om Aase, i anledning og anerkendelse af hendes helt specielle talentet og karriere.
Det er er gennem tiden blevet til mange medaljer af guld, sølv og bronze ved de Danske Mesterskaber, men også sølv og bronze ved flere Nordiske Mesterskaber, hvor hun har spillet på det Danske Landshold. Hun har ligeledes deltaget i flere Europamesterskaber i bl.a. Schweiz og Holland og vi har fået oplyst en lang liste over hendes flotte golfmeritter, som vil være alt for omfattede at nævne mere detaljeret her.

DM og VM i Kettlebells: (Kettlebell Sport Østfyn)

Danmarks første mesterskaber i kettlebell halvmaraton blev afholdt i Nyborg 19. august 2017. Det var en cup over tre afdelinger, og sidste afdeling i Nyborg var finalen.
Her gennemførte Monica Nielsen de tre afdelinger á 30 min i Snatch med i alt 1.915 reps, hvilket gav 2872 point og en guldmedalje i vægtklassen 60-70 kg.
Natanael Persson deltog i hele tre discipliner, hvorfor han på selve finaledagen gennemførte 3x halvmaraton af hver 30 min. Samlet opnåede han et Danmarks mesterskab i to af disciplinerne: Long Cycle og Half Snatch – begge i vægtklassen <75 kg. I alt gennemført Natanael 1190 reps på selve finaledagen.
Ud over at afvikle DM og være overdommer på dagen, deltog Kim Henning også selv som atlet i Jerk, hvor han med en total på 1.739 reps (eller 38.258 kg) over de tre afdelinger vandt DM i vægtklassen 75-85 kg.

DM 2017 i traditionel Kettlebell Sport (10 min disciplinerne) blev afholdt i Rønne på Bornholm den 14. oktober. Der blev svedt, kæmpet, kravlet og blødt for det på granitøen i Østersøen.
Josephine Bau Persson stillede trods sin unge alder (16 år) op i Åben kvinde klasse i Snatch med 12 kg, og hendes 80 reps sikrede hende en guldmedalje i vægtklassen
<63 kg
Simon Henning Hoppe genvandt i sikker stil sit danske junior mesterskab (u15 år) for 4. år i træk i Long Cycle med 2x12kg med 65 reps
Anja Petersen Storm mødte hård kamp på platformen i kvindernes åbne klasse >63 kg i disciplinen Long Cycle med 16 kg, men heldigvis stod hun distancen, og med sine 135 reps vandt hun guldmedaljen
Kim Henning stillede op i herrernes klasse >85 kg i Long Cycle med 2x24 kg. Med en præstation langt fra hans danske rekord, så rakte dagens 65 reps alligevel til en førsteplads og hans første DM Guldmedalje i Long Cycle.

I weekenden 25 – 26. november, havde Natanael Persson taget den lange rejse til Milano i Italien, for at deltage i årets VM i både halv- og hel-maraton. I halv-maraton (30 min) deltog Natanael i Half Snatch med 28 kg i Veteran klasse 1 >75 kg, og med 232 reps sikrede han sig VM guldet. Dagen efter var det hel-maraton (60 min), og her gjaldt det Long Cycle med 24 kg i de 60 min. Her opnåede han 470 reps, hvilket også gjorde ham til verdensmester i Veteran klasse 1 >75 kg.

Endelig har året budt på en extra bonus runde ved at 5 atleter fra klubben har fået anerkendt deres Super Maraton fra 2.- 3. juli 2016 som Verdensrekorder. Det drejer sig om:
Marlene Hoppe: 2 timer Long Cycle (-60 kg klassen, Veteran1) med 8 kg 1.481 reps
Monica Nielsen: 2 timer Snatch (-60 kg klassen, Veteran1) med 8 kg 2.236 reps
Cornelia Schmidt: 2 timer Long Cycle (+70 kg klassen) med 12 kg 1.151 reps
Anja Petersen Storm: 2 timer Long Cycle (-60 kg klassen) med 12 kg 1.230 reps
Kim Henning: 2 timer Jerk (75-85 kg klassen, Veteran1) med 20 kg 1.940 reps

DM og VM i Kettlebells

2017 har også været et fantastisk år, med rigtigt mange medaljer til mor og datter Bente Sørensen og Nanna Hellemann Sørensen.

Der er blevet lagt rigtig mange træningstimer hjemme i stuen og i Ullerslev Motionscenter.

I  weekenden 24.- 26. november var de også i Milano, i Italien, hvor der blev kæmpet om VM titler i Marathon Kettlebell.

Bente stillede op for Danmark i veteranklassen.  Hun havde ved Marathon DM i Nyborg 18. august kvalificeret sig ved at vinde dobbelt DM guld.
I Milano begav hun sig lørdag ud i et 30 min sæt og om søndagen ud i et 60 min sæt. Begge dage kæmpede hun sig til guldet. Søndag løftede hun 12 kg kuglen 924 gange, hvilket ikke blot gav VM guld, men også den højeste sports rang inden for Kettlebell, nemlig Master of Sport World class. Bente løftede denne weekend 18.160 kg.

I år 2017 har Bente vundet:
- 2 x EM guld i det klassiske 10 min sæt, maj
- 1 x DM guld også i 10 min sæt, oktober
- 2 x DM guld, marathon, august
- 2 x VM guld, marathon, november

I Milano deltog Nanna også, hun deltog i den åbne klasse for atleter under 35 år. Nanna havde kvalificeret sig ved at vinde Marathon DM guld i Nyborg.
I Italien prøvede hun kræfter med 30 minutter sæt og med 60 minutter sæt.
Begge gange blev det til en guldmedalje. Søndag løftede hun 16 kg 1158 gange. Hvilket også gav hende titlen Master of Sport World Class, som den eneste dansker under 35 år. Samlet løftede hun 27.928 kg den weekend.
Nanna har i 2017 for alvor debuteret som, det man i kettlebell verdenen, kalder en professionel løfter.

I år 2017 har Nanna vundet:
- 1 x DM guld, 10 min sæt, oktober
- 1 x NM, 10 min sæt, juni
- 1 x DM, marathon, august
- 2 x VM guld, marathon, november

Verdensrekord i Fridykning

Stig Pryds har endnu en gang vist sit helt specielle talent for fridykning og har da også tidligere været til fejring i Byrådssalen.
At Stig kom i gang med fridykning, er jo faktisk held i uheld.
Stig startede med fridykning fordi han fandt ud af at, han i og under vand, har et frirum fra sin gigtsygdom, som varer ved efter han er kommet op af vandet.
 
Han har tidligere sat Danske og Nordiske rekorder og vundet Europamesterskabs titler, men det der skete i sommers i Nyborg havn var uovertruffen.

Nyborg Kommune er naturligvis rigtig glade for, at han valgte at lave sit verdensrekord-forsøg i Nyborg og dermed var med til at sætte Nyborg på verdenskortet for ud over 500 tilskuer kom også den samlede danske ”verdenspresse”.

Men som han har fortalt, så gav de mange mennesker (selv om det var fedt) også ekstra pres og nervøsitet op til verdensrekordforsøget og det er jo ikke det bedste, når der skal være helt styr på pulsen og åndedrættet.

Men han gjorde det alligevel. Han satte ny verdensrekord i fridykning, hvor han svømmede imponerede 180 meter under vandet på et enkelt åndedrag, hvilket er tre meter længere end hidtidige rekord.

Nyborg Kommune ønsker tillykke til jer alle og held og lykke ved fremtidige konkurrencer.

Sidst opdateret 13. december 2017