Kamelen kom til sidst

Nu kan de 3-8-årige godt begynde at glæde sig. Fredag 10. marts har Nyborg Bibliotek inviteret Nørregaards Teater til at komme og spille deres fremragende forestilling 'Kamelen kom til sidst'.

Stykket, der er baseret på Jesper Wung-Sungs billedbog med samme navn, handler om selveste gud og de syv dage, han skabte jorden i. Men gud blev træt, for da han var færdig med at skabe jorden, menneskene, dyrene og alle planterne, havde han hovedpine. Han havde arbejdet i seks dage uden at drikke, spise eller sove, for det man er begyndt på, skal man også gøre færdigt. Mens han arbejdede, så sveden sprang af ham, kunne han ikke lade være med at glæde sig til den syvende dag. På denne dag ville han ikke løfte en finger. Han ville sidde i sin liggestol med en øl i hånden og se ud over det hele. Det havde han bestemt, for man må ikke glemme at være god ved sig selv en gang imellem. 

I Teateravisen blev forestillingen anmeldt af Anne Middelboe Christensen: »Hvornår kommer kamelen? spørger en lille dreng. Men han må vente. For egentlig er der bare denne skønne, tykke mand med overalls og mekanikerfingre i Nørregaards Teaters forestilling Kamelen kom til sidst. Manden fortæller om Gud, og egentlig virker han også som Gud. Sådan stor og med styr på alt muligt svært og sært. Han hiver i en ledning og drejer lidt på en pære. Sådan! Lys – Mørke – Lys – Mørke. Heine Ankerdal spiller en rigtig mandegud. Og det er tydeligt, hvordan især hammer-og-søm-ungerne er vildt fascinerede af hans påhit. Pilfingrene på første række rundt om den firkantede scene svarer i hvert fald lykkeligt JA, da han beder dem om at sætte nogle elastikker fast, så han kan rulle sine forhæng op og ned, så historien kan få den perfekte ramme. Ankerdal smiler hele tiden med sin bløde mund, salig over sine egne påfund. Og glæden smitter, da denne Gud puster en badeboldsglobus op og elsker Jorden så meget, at han må kramme den. Ren idyl, både for de 3-årige og for de 8-årige.

Forestillingen er produceret af Nørregaards Teater.
Medvirkende: Heine Ankerdal.
Instruktør: Hans Nørregaard.
Scenograf: Claus Helbo.

Praktisk

Tid: Fredag 10. marts, kl.16.00 -16.45

Sted: Blackboxen, Bastionen.

Aldersgruppe: 3-8-årige. 

Varighed: 40 min.

Billetter: Forestillingen er gratis, men der skal reserveres billetter på nyborgbibliotek.dk. Der åbnes for billetsalget fredag 3. marts kl. 08.

www.nyborgbibliotek.dk  

Sidst opdateret 28. februar 2017