Pædagogernes Pension (PBU) og Kuben Management bygger 64 attraktive boliger på Midtermolen i Nyborg

Pædagogernes Pension (PBU) og Kuben Management lancerer fredag 24. februar 2017 et visionært boligbyggeri i
skandinavisk bådhusstil på DSBs tidligere færgeleje på havnen i Nyborg.

Kommende bygninger på midterpieren i Nyborg

Nyborg Kommune og DSB Ejendomme glæder sig over at have tiltrukket den første institutionelle investor til udviklingen af havneområdet.

Se mere om projektet her

Pædagogernes Pension (PBU) og Kuben Management lancerer fredag byggeriet af 64 attraktive eje- og lejeboliger med havudsigt på Midtermolen i Nyborg, hvor jernbanefærgerne i sin tid lagde til. Pædagogernes Pension (PBU) er den første institutionelle investor, der går ind i forbindelse med udviklingen af de tidligere DSB-færgelejer. De nye boliger på området får direkte adgang til en mindre lystbådehavn, som Nyborg Kommune har påtaget sig at anlægge i Tømmergraven.

Byggeriet på Midtermolen i Nyborg understreger den trend, hvor de tunge investorer, som eksempelvis pensionskasser, i stigende grad er villige til at investere uden for København og Aarhus for at opnå tilfredsstillende afkast.

Ifølge Nyborgs borgmester Kenneth Muhs passer Pædagogernes Pension (PBU)’s beslutning om at investere i Nyborg fint med at Nyborg Kommune i 2015 og 2016 har haft den største befolkningstilvækst på Fyn.

- Investeringen vil medvirke til, at denne vækst vil fortsætte i fremtiden, siger borgmester Kenneth Muhs.

Fra DSB udtrykker Jes Transbøl, underdirektør for DSB Ejendomme og direktør for DSB Ejendomsudvikling, også glæde over aftalen med Pædagogernes Pension (PBU) om udviklingen af den tidligere færgehavn.

- Det er en sag, der har høj prioritet hos os, og vi har noteret, at der er stigende interesse hos investorer for arealerne. Dette projekt bliver sammen med et nærliggende seniorbofællesskab, som også skal bygges i nærmeste fremtid, forhåbentlig starten til en lang række af spændende projekter her på de gamle DSB havnearealer i Nyborg, siger Jes Transbøl.

De kommende boliger er tegnet af Skala Arkitekter, der har skabt et byggeri med klare referencer til traditionelle skandinaviske havnehuse, som tidligere blev brugt til opbevaring af sejlbåde og havnemateriel.

Byggeriet er et eksempel på, at Kuben Management som bygherrerådgiver nu samarbejder med institutionelle investorer om udviklingen af nye boligprojekter fra byggeriets allertidligste faser.

Bag projektet på Midtermolen i Nyborg ligger blandt andet en stor analyse fra rådgivningsvirksomheden Exometric, der har afdækket områdets boligpotentiale for Kuben Management.

- Vi kan hele processen, økonomien, teknikken og juraen. Og i vores samarbejde med Exometric følger vi løbende udviklingen i hele landet. Vi kan afdække, hvor der er behov for boliger, og vi kan understøtte en god investeringscase med data, siger Ulf Christensen, adm. direktør i Kuben Management. Både Kuben Management og Exometric er i dag en del af NRGi koncernen.

For Pædagogernes Pension (PBU) betyder investeringen i boligkomplekset på Midtermolen i Nyborg, at pensionskassen er tilbage på det danske ejendomsmarked efter i en årrække udelukkende at have opereret i udlandet. Pensionskassen har ifølge ejendomsdirektør Ib Jansholt særligt øje på netop at bygge billigere boliger end man normalt ser i markedet. Det vil sige boliger, hvor eksempelvis pædagoger, sygeplejersker og politifolk har råd til at bo.

- Vi har etableret et samarbejde med Kuben Management om flere boligprojekter, idet Kuben har et meget bredt netværk til landets kommuner, hvor man i stor stil bygger almene boliger for selvejende institutioner, boligforeninger og kommuner. I dette set-up starter vi nu med opførelse af 64 boliger til salg og udlejning på en af de moler i Nyborg Havn, hvor DSB’s jernbanefærger i sin tid lagde til, siger ejendomsdirektør Ib Jansholt, Pædagogernes Pension (PBU).

- Dette byggeri er en meget attraktiv investering for os. Vi er med helt fra starten af byggeriet og ser det som en mulighed for få et større, stabilt afkast til vores medlemmer, siger ejendomsdirektør Ib Jansholt videre.

PBU administrerer pensioner for mere end 110.000 pædagoger. De årlige pensionsindbetalinger udgør 3 milliarder kr. I alt forvalter Pædagogernes Pension (PBU) en samlet pensionsformue på over 61 milliarder kr.

De 64 nye boliger på Midtermolen i Nyborg forventes at stå klar i foråret 2019. Byggeriet kommer til at bestå af 54 lejelejligheder og 10 penthouse-lejligheder, der forventes udbudt til salg.

- Boligerne er for alle, men vi ved, at især 55+ efterspørger denne type lejligheder, siger ejendomsdirektør Ib Jansholt, Pædagogernes Pension (PBU).

Pædagoger vil få fortrinsret til lejlighederne. Interesserede købere eller lejere kan allerede nu kontakte Kuben Management på e-mail: nyborg@kubenman.dk.

Praktisk information

Den officielle lancering af byggeriet på Midtermolen skete ved et pressemøde, der blev afholdt fredag 24. februar 2017 kl. 13 på Nyborg Rådhus, Torvet 1 i Nyborg.

Her deltog følgende talspersoner, der efterfølgende også står til rådighed med uddybende kommentarer og interview.

Nyborg Kommune
Borgmester Kenneth Muhs, direkte tlf. 6333 7101, mobil: 2159 9966, e-mail: kmu@nyborg.dk

Pædagogernes Pension (PBU)
Ejendomsdirektør Ib Jansholt, direkte tlf. 3527 2838, mobil: 2546 1628, e-mail: ibj@pbu.dk

Kuben Management
Adm. direktør Ulf Christensen, direkte tlf. 3814 6410, mobil: 4144 5031, e-mail: ulf@kubenman.dk

DSB
Underdirektør, DSB Ejendomme, og direktør for DSB Ejendomsudvikling Jes Transbøl, tlf. 2468 0000 (via DSBs pressevagt)

Sidst opdateret 24. februar 2017