Kinesisk film med optagelser særligt fra Nyborg præsenteres i Beijing i forbindelse med åbningsceremoni vedr. Dansk-Kinesisk Turismeår

Fredag 24. februar afholdes der åbningsarrangement i Beijing i anledningen af Dansk-Kinesisk Turismeår 2017. Formålet er at styrke turismen mellem Kina og Danmark.

Kineserne har netop fejret nytår og er gået ind i 'Hanens år'. Dette år kommer for kinesernes vedkommende også til at stå i Danmarks tegn.

For som det første land i EU har Danmark nemlig indgået samarbejde med Kina om et fælles Dansk-Kinesisk Turismeår.

Aftalen underskrives officielt i Kina i forbindelse med besøg af den danske erhvervsminister Brian Mikkelsen, der deltager i den officielle åbningsceremoni for turismeåret.

Målet med turismeåret er at øge antallet af turister, der rejser til henholdsvis Danmark og Kina. Det forventes også, at turismeåret vil have effekt på landenes samarbejde om kultur og eksport. Der udvikles desuden en række produkter og serviceydelser, der skal gøre det nemmere at være kinesisk turist i Danmark, og endeligt vil turismeåret være et afsæt til at diskutere og forhandle en række spørgsmål, der har betydning for turismesektoren i de to lande.

Programmet, der indeholder en lang række danske og kinesiske arrangementer i løbet af 2017, præsenteres i forbindelse med underskrift af aftalen.

Kinesisk internetfilm – første gang for Nyborg og første gang for Danmark

I forbindelse med åbningsceremonien præsenteres trailer for den kommende kinesiske internetfilm BAO ZANG  堡 藏.

Det er første gang, at et kinesisk filmhold vælger Danmark som lokation for deres filmoptagelser, og det er naturligvis glædeligt, at de har valgt Nyborg som deres hovedbase.

Optagelserne til filmen foregik i september/oktober 2016. Filmteamet boede i Nyborg under indspilningen af filmen, der indeholder mange scener fra steder i Nyborg og det øvrige Fyn.

Se kort sammenklip fra filmen med lokationer fra Nyborg Kommune nedenfor:

Filmen har fået navnet BAO ZANG  堡 藏 og er en actionkomedie om to mænd og en kvinde, der på hver deres måde prøver at få fat i kostbarheder på et slot. De to mænd håber at finde smykker, mens kvinden forsøger at snyde sig til slottet ved at udgive sig som slottets arving. Sideløbende er en mafiaboss og hans fire bodyguards på jagt efter de to mænd, der skylder penge. Mafiabossens datter er forelsket i den ene af de to tyve. Det resulterer i intriger mellem de to kvinder og misforståelser, der i sidste ende leder til samarbejde mellem kvinderne og overdragelse af slottet til den retmæssige ejer.

Filmholdet består af kendte kinesiske skuespillere, fotografer og direktør.

Kendt dansk badmintonspiller Viktor Axelsen og balletdanser “the Danish Angel” er med i filmen

Den danske hovedpartner bag filmen er Nyborgfirmaet Lifelong Learning, der er specialiseret i kulturel udveksling i forhold til Kina.
De har stået for mange af de praktiske og koordinerende opgaver omkring filmoptagelserne, herunder sørget for at danskere, der er kendte i Kina, involveres i optagelserne.

Den fynske badmintonspiller Viktor Axelsen og Sidsel Boye Rasmussen, der i Kina er kendt som “the Danish Angel” spiller med i filmen.

Filmen kan ses ved brug af kinesisk internet-streamings tjeneste, som det vi i Danmark kender som ViaPlay, Netflex el. lign., og det forventes, at mindst 20 mio. vil se filmen i Kina. Datoen for filmpremieren er endnu ikke oplyst.

Se trailer for filmen nedenfor:  

 

Det undersøges p.t., om filmen kan vises i Nyborgs lokale biograf KinoVino.

En fantastisk mulighed for Nyborg

Det glæder Nyborg Kommune, at filmholdet har valgt at optage store dele af filmen i Nyborg, hvor de også havde deres base under opholdet.
Det er en fantastisk mulighed for Nyborg at blive synlig overfor et millionstort antal kinesiske seere. Filmen byder på smukke scener og steder, der er værd at besøge, og vi håber naturligvis på, at filmen kan inspirere det kinesiske publikum til at besøge Nyborg, der ligger strategisk godt midt i Danmark og med flere skønne strandhoteller.

Ved optagelsen af denne kinesiske film har Nyborg vist sig som filmvenlig og proaktiv, når det gælder international filmproduktion. Flere og flere kinesiske producenter tager uden for Kina, hvor de har brug for et kinavenligt filmmiljø, og det er stadig meget nyt at tage til Europa og optage film.
Vi håber på, at det for Nyborg kan være starten på en niche, der kommer andre kinesiske og internationale produktioner til gavn.

For yderligere oplysninger, kontakt

Kenneth Muhs, borgmester, tlf. 6333 7101, e-mail: kmu@nyborg.dk

Sidst opdateret 23. februar 2017