Nyborg bliver værtsby for ’Danmark spiser sammen’

Der er dækket op til en sjov aften i godt selskab, når Nyborg 25. april 2017 bliver værtsby for fællesspisningsarrangementet ’Danmark spiser sammen’.

Forhåbningen er, at op imod 500 borgere fra Nyborg Kommune og opland vil deltage i arrangementet, der finder sted på Hotel Nyborg Strand. 

Ældre Sagen i Nyborg-Ullerslev har i samarbejde med Nyborg Kommune gjort det muligt at få Folkebevægelsen mod Ensomheds store fællesspisningsevent til Nyborg. Målet er at bringe kommunens borgere sammen på en anderledes og spændende måde for at sætte fokus på fællesskab og følgeskab. Her er rammerne omkring et godt måltid mad ideelle.

- Vi ved, at et godt socialt netværk er alfa omega for et liv med masser af livskvalitet, og det kan et arrangement som dette være med til at opbygge. Alle er lige omkring bordet, maden og underholdningen skaber et spontant fællesskab, og vores frivillige bordværter sørger for, at alle bliver taget godt imod og føler sig velkomne, siger Frits Christensen, formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget.

Fællesskabet i fokus

Forude venter nu en stor opgave med at få det glade budskab kommunikeret ud. Alle er selvfølgelig meget velkomne til at deltage, og håbet er, at et arrangement som dette kan være startskuddet til dannelsen af nye venskaber og fællesskaber på tværs. Prisen for middagen er holdt så lav som muligt, så alle har mulighed for at deltage, og forhåbningen er, at det vil få mange til at invitere deres nabo, træningskammerat eller kollegaer med til arrangementet.

- Nyborg Kommune har fra starten været medlem af Folkebevægelsen mod Ensomhed, fordi vi ved, at flere af vores borgere – herunder de ældre – ønsker at være mere socialt aktive i hverdagen. Derfor gør vi meget ud af at gøre det nemt at deltage, fx. ved at tilbyde gratis bustransport til og fra arrangementet, og vi er rigtigt glade for at kunne bakke op om dette initiativ fra Ældre Sagen, siger Carsten Kudsk, formand for Ældreudvalget.

Stor lokal opbakning til arrangementet

Foruden Ældre Sagen og Nyborg Kommune bakker en lang række lokale aktører op om arrangementet. Hotel Nyborg Strand, Nyborg Rejser, Frivilligcenter Nyborg og Efterskolen ved Nyborg har allerede sagt ja til at støtte op omkring fællesspisningen. Derudover vil en lang række frivillige foreninger blive inviteret med i projektet.

- Nyborg Kommune har altid haft et levende foreningsliv, og vi er glade for, at vi igennem dem kan involvere en masse mennesker i dette spændende arrangement. De vil være en af de afgørende faktorer til at få budskabet ud til alle relevante modtagere, siger Erik Rosengaard, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Praktisk information

’Danmark spiser sammen’ er et initiativ skabt af Folkebevægelsen mod Ensomhed med støtte fra Nordea Fonden. Derudover har Nyborg Kommunes Ældreudvalg, Sundheds- og forebyggelsesudvalget samt Kultur- og Fritidsudvalg bidraget økonomisk til arrangementet. Ældre Sagen i Nyborg-Ullerslev er tovholder for arrangementet med støtte fra Nyborg Kommune.

Det er endnu ikke muligt at købe billet til arrangementet. Billetsalget forventes at starte medio februar. Priserne bliver 50 kr. for voksne og 30 kr. for børn. Børn under 3 år deltager gratis.

For yderligere oplysninger, kontakt

Frits Christensen, formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, tlf. 2335 0230, e-mail: frc@nyborg.dk

Carsten Kudsk, formand for Ældreudvalget, tlf. 6089 9424, e-mail: cku@nyborg.dk

Erik Rosengaard, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, tlf. 4088 5072, e-mail: ero@nyborg.dk

Peter Enevold, Ældre Sagen, tlf. 6536 1520, e-mail: peen@tietgen.dk

Bent Guul, Ældre Sagen, tlf. 2636 9020, e-mail: bent@guul.dk

Sidst opdateret 12. januar 2017