Masser af riddere i Nyborg

Nu mødes ridderne snart igen for at dyste på den kongelige turneringsbane under Danehof i Nyborg.

Det er bare et af flere store events, som Nyborg Kommune satser på skal levendegøre byens rige historie og store kulturarv. Ud over Danehof afholdes der igen både Nyborg Borglege, Nordiske Kampdage og Høstmarked i Kongens Fadebur.

Når der igen afholdes Danehof i Nyborg den første weekend i juli, så summer hele den historiske bymidte af liv under de blafrende bannere, og omkring kongens slot myldrer riddere, gøglere, handlende og musikanter. De med til at gøre et afgørende vigtigt kapitel af både byens og Danmarks historie levende som en del af verdensarvssatsningen i Nyborg Kommune.

Men det er ikke det eneste store event, som Nyborg satser på skal aktivere kulturarven som en både menneskelig og økonomisk ressource. I starten af september afholder Nyborg Kommune i samarbejde med Østfyns Museer både Nyborg Borglege og Nordiske Kampdage samtidig med, at der er Høstmarked i Kongens Fadebur.

- Vi ønsker at skabe både et brand og en identitet med udgangspunkt i vores historiske DNA, udtaler formanden for Erhvervs- og Udviklingsudvalget Peter Wagner Mollerup. - Vi vil skabe masser af gode oplevelser for alle, men også sørge for, at forankre historien lokalt. Det er afgørende vigtigt.

Med Høstmarked i Kongens Fadebur og Nordiske Kampdage sætter vi smag og oplevelse på vores historie. De to events, der afvikles samtidig som en stor begivenhed omkring slottet og Torvet, er med til at genskabe stemningen af det middelalderlige hofs pragt og farver og skabe oplevelsen af, at når hoffet mødtes i Nyborg, så skulle der masser af mad og drikke til fra Kongens Fadebur. Det foregår den anden weekend i september. Nyborg Borglege er et tilbud til alle byens skoler og institutioner om at gå på opdagelse i historien i de autentiske omgivelser omkring Nyborg Slot og vold i ugen op til de to andre events. Her kan man blandt andet prøve nogle af de ting på egen krop, som ridderne udfører i weekenden.

Tilsammen er de tre events med til at levendegøre og forankre kulturarven og historien og gøre den tilgængelig og aktiv for både byen kommunen, gæster og turister. Det er dermed en investering i byens råstof og fremtid, der skal styrke og udvikle byens brand som Danmarks Riges Hjerte.

Datoer:
4.-8. september: Nyborg Borglege
9.-10. september 2017: Nordiske Kampdage og Høstmarked i Kongens Fadebur

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot & Borgmestergården, tlf: 6531 0207, mobil: 2396 2076,
e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

Sidst opdateret 02. juni 2017