Officiel åbning af Nyborgs "gamle, men nye" kulturhus Bastionen

Nyborg skruer op for kulturen – kommunen har altid haft mange orkestre, teaterfolk, kor, dansere og kreative sjæle – men omgivelserne de har optrådt i, har været en smule bedagede.

Den gamle borgerforenings bygning kan netop nu fejre 120 års fødselsdag – samtidigt åbnes bygningen igen som byens nye kulturhus: Bastionen.

Åbning

Den officielle åbning foregår fredag 16. juni kl. 19.

Selve åbningen er delt i to

Den barnlige åbning kl 12-12.50

Her kommer indskolingsbørn fra byen og hjælper med at danse hurra for byens nye kulturhus. Der bliver masser af balloner – og børnene er med til at afsløre facadeskiltet, inden de i den store sal – skal lære hvordan man danser hurra-dans.

Den officielle åbning kl 18-21

18-19 rundvisninger – kommunens kulturpolitikere står bag baren og serverer ny øl i gamle flasker.

19-21 Officielt åbningsshow: En maggiterning af byens bedste kulturoplevelser; såvel amatører som professionelle optræder i en herlig blanding. Der er både indslag fra sommerens voldspil: ”Grease”, Søren Huss spiller (der har været meget aktiv støtte under opbygningen af huset), stand-up’er Jakob Trane, balletskolen, kæmpe fælleskor, kanonsalutter, operadiva vs YouTube-DJ og meget mere af Nyborgs kulturDNA.

Baggrund

For 2 et halvt år siden købte Nyborg Kommune huset, og brugte et år på at samle input fra borgere til husets kommende brug. Mange borgermøder, projektgrupper og politiske behandlinger senere – er huset nu omdannet fra støvet forsamlingshus til et bankende kulturhjerte midt i Nyborg.
Det er byrådets ambition at huset bliver et nyt fynsk kulturfyrtårn, som skaber optimale rammer for kommunens mange amatørperformere, men også rummer besøg fra et bredt udvalg af professionelle kunstnere.
 
Huset har været under ombygning i et år – så tæppetræk, scenehejs scene er lovliggjorte, de gamle skrå brædder er røget ud til fordel for en vandret scene med drejescene. Der er arbejdet med 3D modeller af akustikken i teatersalen, lydisoleret, ophængt topmoderne højtaleranlæg, strømtilførslen er 10-doblet, prosceniet er udvidet med 60% til over 9 meter. Bare for at nævne nogle af de vigtigste detaljer; herudover er mange dele af bygningen ført tilbage mod det oprindelige udtryk, et helt nyt cafeområde, garderober og en elevator der sikrer alle adgang til husets 4 etager.
 
Det lokale bakker allerede flot op om arrangementerne – for de arrangementer var booket på forhånd og kunne ikke aflyses, selvom byggeriet ikke stod klar i oktober 2016 som planlagt. Så publikum har været budt lidt af hvert i løbet af de første 5 måneder. Støv, plastikafspærringer, improviserede bardiske – der er ikke noget der har holdt dem tilbage.
 
Til betjeningen bakker mere end 50 frivillige op – de ordner alt fra fadølsudskænkning og garderobe til backstage-servicering af kunstnerne og omdeling af programhæfter.
 
Vi håber meget, I har lyst til at komme og være med – om det er op til eller på selve dagen/aftenen er helt op til jer. Men vi er ikke i tvivl om, at der er masser af gode billeder og fortællinger i vores festligheder.

Sidst opdateret 12. juni 2017