Prøv kræfter med fremtidens teknologier på Nyborg Bibliotek

Synes du 3D print er vildt spændende, har du lyst til at kode en robot, designe en T-shirt eller se en drone flyve? Så kom til digital makerspace på Nyborg Bibliotek fredag 19. maj.

Nyborg Bibliotek inviterer - i samarbejde med Nyborg Gymnasium - alle interesserede, ung som ældre - tech-nørder og tech-novicer - til at komme og lege med i vores makerspace under Kulturnatten 19. maj. I tidsrummet 16-22 kan alle komme og være nysgerrige og legende sammen med os på den store digitale tumleplads, som i dagens anledning har til huse i et stort telt foran Nyborg Bibliotek.

Vi skal prøve kræfter med fremtidens forskellige makerspace-teknologier. Du kan blandt andet:

  • Tage kørekort i 3D-printning. Design fx dit eget navn i 3D - og få det printet i løbet af dagen.
  • Designe og styre robotter med LEGO mindstorms.
  • Opdage mulighederne i laserskæring hvor man graverer med lysets kræfter.
  • Designe og printe din egen T-shirt og få den trykt for 50,-. Medbring evt. egen T-shirt.
  • Se dig omkring med Virtuel Reality.
  • Stifte bekendtskab med dronerne - "eye in the sky", når firmaet Sky-level præsenterer deres virksomhed med Dronefilmning.

Fakta om Makerspace

Makerspace er kreative værksteder, hvor folk med fælles interesse i computere, teknologi og videnskab mødes, udveksler idéer og skaber nyt indhold og meget andet. Den centrale idé med makerspace er, at det er folks egne idéer og kreative energier, der driver værket. Her er ingen på-forhånd-givne løsninger og ingen passive tilskuere. Vil folk være med, er det for at tage en aktiv rolle som medproducerende deltagere. Makerspace er inden for de senere år gået fra at være subkultur til at blive integreret i offentlige institutioner. I Helsinki har biblioteksvæsnet etableret et meetingpoint – et bogløst bibliotek, hvor man stiller teknologi og it-udstyr til rådighed. I Valby har Københavns Kommune åbnet det såkaldte Copenhagen Fablab, der er til fri afbenyttelse for alle, der har lyst til at bygge, lege og konstruere i fællesskab med andre.

Sidst opdateret 10. maj 2017