Så brænder kulturnatsflammen igen over Nyborg Slot

Der er masser af spændende oplevelser på Nyborg Slot og Borgmestergården når Østfyns Museer blænder op for Kulturnatten i Nyborg 19. maj.

Nyborg Slot

Programmet favner bredt, og der er aktiviteter for hele familien. Du kan lytte til, smage på og gå på opdagelse i historien på både Borgmestergården og slottet, hvor der er ekstra fokus på Reformationen i anledning af 500 året for markeringen af Reformationens begyndelse i 1517.

Historisk oplevelsesløb

Du kan blandt andet komme med på et historisk oplevelsesløb for hele familien, som vil tage dig med ind i Reformationshistorien på Nyborg Slot, Nyborg Vold og i de arkæologiske udgravninger. Her kan du opleve historien på din egen krop og blive klogere på Nyborgs udvikling til reformationshovedstad i Danmark. Du skal blandt kaste med kanonkugler, trække adelsmanden over voldgraven og så kan du opleve slottet i virtual reality. De ekstra arkæologisk interesserede har mulighed for at blive klogere på slottets fortid med en rundvisning i de omfattende udgravninger.

Nyborg – før og nu

I riddersalen præsenteres årsskriftet Nyborg – før & nu som sædvanlig med reception. Her kan du blandt andet både høre om og lytte til Christian 3.s reformationsmusik. Du kan naturligvis også opleve den store udstilling Tro! om Reformationen og Nyborg.

Historisk modeshow

Nyborg Slots Dragtlaug viser deres mange flotte dragter frem i et historisk modeshow i riddersalen på slottet. Mange af dragterne har du kunnet opleve på TV i de forgange uger i DRs store satsning Historien om Danmark. Det bliver en spændende og farverig oplevelse krydret med masser af historiske fakta og anekdoter.

Borgmestergården

På Borgmestergården er der gang i smedjen og der fyres både op og laves mad på det nye gamle komfur i det gule køkken. Også her kan du opleve helt nye udstillinger, der er både for børn og voksne.

Vi glæder os til at se jer

Kulturnatten er en oplagt mulighed for at vise alt det frem, som vi går og arbejder med, og som vi så gerne vil fortælle om, siger afdelingsleder på Nyborg Slot og Borgmestergården Janus Møller Jensen. Der er hegn og stilladser, men det er bare et udtryk for, at der er gang i alt muligt. Vi knokler løs både med nye udstillinger, formidlingstiltag og publikationer. Det vil vi gerne fortælle mere om sammen med alle vores utrolige frivillige på Kulturnatten i Nyborg.

Du kan naturligvis også smage på og købe den nye Reformationsøl i museumsbutikkerne. Vi glæder os til at ser jer på Nyborg Slot og Borgmestergården til Nyborg Kulturnat.

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot & Borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076,
e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

Sidst opdateret 10. maj 2017