Borgmestergården i Nyborg genåbner til ny sæson

Borgmestergården i Nyborg er ved at gennemgå en foryngelseskur. Der sker en masse spændende forandringer på den gamle købmands- og borgmestergård, hvis historie strækker sig helt tilbage til 1601.

Den største renovering i mere end 100 år startede sidste år og fortsætter i 2017 og skal sammen med åbningen af helt nye udstillinger gøre Borgmestergården til en vigtig del af slotsprojektet og iscenesættelsen af hele byrummet omkring Nyborg Slot.

Borgmestergården har været en lidt overset kulturhistorisk perle i Nyborg, der har stået en smule i skyggen af Nyborg Slot. Nyborg Kommune, der ejer bygningen, og Østfyns Museer startede sidste år en gennemgående renovering af både bygning og udstillinger, der skal gøre Borgmestergården til en vigtig og central del af museumsoplevelsen og formidlingen af historien omkring Nyborg Slot.

- Det er en fantastisk spændende proces at stå midt i, siger afdelingsleder for Nyborg Slot og Borgmestergården Janus Møller Jensen. - Ikke bare drøner slotsprojektet derudaf. Vi er ved at gøre Borgmestergården til en integreret del af fortællingen, museumsoplevelsen og iscenesættelsen af det byrum, som Christian 3. skabte i Nyborg i midten af 1500-tallet, hvor kongemagten i det nye protestantiske kongerige skulle manifesteres.

De unikke historiske omgivelser danner i sig selv en fantastisk ramme omkring fortællingen, mens de nye udstillinger trækker tråde både tilbage og frem i historien og fortællingen omkring Nyborg Slot og by med udgangspunkt i renæssancen.

- Borgmestergården får en vigtig rolle på museumsfronten i Nyborg ikke bare fremadrettet, men også i de kommende år, mens byggeriet omkring Nyborg Slot står på. Det er derfor vigtigt at investere i Borgmestergården nu, siger formanden for Kultur og Fritidsudvalget i Nyborg Kommune Erik Rosengaard.

Der er udviklet en ny grafisk profil, der skal tegne et skarpere billede af museet, og der er udviklet nyt formidlingsmateriale. Fremadrettet skal der etableres endnu flere aktiviteter og levende værksteder, oplevelser og inddragende formidling for hele familien, så Borgmestergården er klar til at tage over, når Nyborg Slot må lukke i en periode i forbindelse med den omfattende restaurerings- og byggeprojekt.

De nye udstillinger præsenteres ved en reception mandag 3. april kl. 16-17.30.

Alle er velkomne. 

Sidst opdateret 27. marts 2017