IT er nemmere end du tror

Folkebibliotekerne tilbyder et univers med over 170 kurser, der hjælper dig til at komme med på de digitale muligheder og medier - når du vil og hvor du vil.

Er en coockie en småkage? Er en tablet en vitaminpille? Hvorfor snakker vi om digitalt selvforsvar, og hvad har det med NemID at gøre? Der er mange ord og begreber at forholde sig til i den digitale verden, og der er ikke noget at sige til, at nogle kører sur i det. iPhone, browser, Instagram, virtual reality, webportaler og bytes er ikke hverdagssprog for alle. Måske skræmmer det mere, end det tiltrækker, mens du nostalgisk mindes frimærker, kuverter, tryksværte, drejeskive-telefoner og Lademanns Leksikon. Men fortvivl ikke, alle kan lære at begå sig på de digitale medier og at kommunikere med det offentlige.

Kom i gang nu på eKurser.nu

På eKurser.nu, finder du mere end 170 korte enkle kurser, som du kan tage derhjemme. Et kursus varer højst et kvarters tid. Første skridt er at anskaffe dig en computer eller en tablet, der kan komme på internettet. Har du ikke det, så kom ned på biblioteket og lån en. Vi har også headset, så du kan sidde hos os og tage kurserne.

Kurserne handler fx om at kunne begå sig digitalt i det offentlige Danmark, at bruge Facebook og andre sociale medier samt om at finde rundt på internettet og for eksempel handle hvidevarer og ferierejser eller hente film og bøger ned fra internettet: - eKurser.nu er et gratis sted for alle helt i bibliotekernes ånd. Vi er nok det eneste sted på internettet, der uden ønske om økonomisk vinding, hjælper dig i gang med det digitale liv. Det skal være sjovt, nemt og inspirerende at følge kurserne. De er korte og tilstræbt nemt forståelige. Det er en blanding af korte filmede introduktioner og, at du bliver guidet trin for trin, så det forhåbentlig giver lyst til at lære, fortæller Grete Halling, Bibliotekar, Herning Bibliotekerne.

Få hjælp på Nyborg Bibliotek – i Den digitale Time

På Nyborg Bibliotek har vi hver anden torsdag et åbent arrangement, som vi kalder Den digitale Time, her kan du få hjælp og vejledning til IT. Hvert arrangement har et overordnet emne som fx Google, Facebook eller kommunikation med det offentlige. Torsdag den 6. april handler Den digitale Time om eKurser.nu.

Du kan se program for Den digitale Time og bibliotekets øvrige digitale tilbud på nyborgbibliotek.dk.

www.nyborgbibliotek.dk

Aktuelle tal og statistik

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen var over 430.000 danskere permanent fritaget for digital post fra det offentlige ved årets udgang 2016. Rundt regnet 35.000 var midlertidigt fritaget.
Ifølge Danmarks Statistik har 230.000 danskere mellem 16 og 89 år aldrig været på internettet. Hver tredje mellem 75 og 89 år er aldrig på internettet. Det er til gengæld samtlige unge mellem 15 og 18 år. Over 3 millioner danskere er på Facebook.

Danmarks Statistik

It-anvendelse i befolkningen - årsrapport 2016

Citater fra eKurser.nu-brugerne

- For mig betyder det alt. Jeg Kender ingen der kan hjælpe mig. I dag er jeg tryg ved nettet. Takket være hjælpen fra eKurser.nu - Tusind tak.

- Jeg blev lidt overrasket over at (eKurser.nu) findes. Det er både smart, men også meget nemt for de ældre, så de kan være med og samtidig også få noget godt ud af det.

Baggrund for eKurser.nu

Siden 2012 har eKurser.nu været bibliotekernes fælles sted for gratis it-kurser til borgerne. Der kommer løbende nye kurser til, og gamle bliver opdateret. Kurserne er inddelt i temaer som fx Handel på nettet eller Rejser og transport.

Se mere http://www.ekurser.nu/om-ekursernu#pr

Sidst opdateret 08. marts 2017