Kulturinstitutionerne i Nyborg blæser til samling 27. marts 2017

Der er lagt op til kulturfest og debat, når Nyborg Bibliotek, Nyborg Musikskole, Østfyns Museer og Bastionen inviterer til kulturel samling i den hæderkronede gamle festsal i Bastionen mandag 27. marts kl. 18-22.

Logo Nyborg Kulturskole

Anledningen er præsentation af Nyborgs helt nye kulturhåndfæstning, der er et banebrydende initiativ til samling og udvikling af Nyborgs kulturliv. En håndfæstning der markerer et forpligtende fællesskab mellem byens 4 store kulturinstitutioner, et fællesskab der vil kunne mærkes i form af en række konkrete initiativer på tværs af institutionerne og i samarbejde med byens øvrige kulturaktører, ikke mindst de utallige frivillige organisationer vi har i byen.

Se folderen om kulturhåndfæstningen her 

Læs hele kulturhåndfæstningen her

- Kulturhåndfæstningen udspringer af Kultur- og Fritidsudvalget og markerer hermed et klart politisk ønske om en samlet satsning og koordinering på kulturområdet. Kulturen er en vigtig del af såvel kommunen generelt og en helt uundværlig del af Nyborgs satsning i forhold til Unescos verdenskulturarvsliste, udtaler formand for Kultur- og Fritidsudvalget Erik Rosengaard.

Kedeligt bliver det ikke, når udvalgsformand Erik Rosengaard lader startskuddet smælde sekunderet af direktør Marianne Stentebjerg. Det bliver nemlig optakten og den politiske rammesætning til en fest, hvor de fire kulturinstitutioner præsenterer det bedste af det bedste, både af sig selv og hinanden.

Men ingen fest uden musik, - og kan man mon finde nogen bedre ambassadør for den underfundige kulturelle revolution i provinsen end den tidligere nattergal, Viggo Sommer and his backhowlers, der med deres cocktail af vestjyske sange, lidenskabelige saxofonsoloer, vandrehistorier og glemte vittigheder, tager os med på en kulturel odyssé til grin og eftertanke.

Og særligt det sidste bliver udfordret efter pausen, hvor den nyudnævnte chef for Kulturmaskinen i Odense, Jesper Vognsgaard, tager ordet og med baggrund i hans funktion som leder af Fyns største kulturhus og hans solide afsæt i den Grundtvig-Koldske skoletradition vil inspirere - og måske provokere - forsamlingen til at udfordre sig selv og hinanden i den efterfølgende debat, der gerne skulle udmøntes i en håndfuld konkrete projektidéer, som kan realiseres i kulturhåndfæstningens navn.

Alle er velkomne, Bastionens døre er smækket op på vid gab og entréen er ganske gratis. Medbring blot de gode idéer og den åbne tilgang til nye kulturelle fællesskaber.
Der serveres en let forplejning.

Programmet i sin helhed er som følger

18.00:  Velkomst v/ Kultur- og Fritidsudvalgets formand Erik Rosengaard
18.05:  Præsentation af kulturhåndfæstningen og gennemgang af programmet v/ direktør Marianne Stentebjerg
18.15:  Præsentation af de fire kulturinstitutioner og Nyborg kulturskole
18.40:  Musikalsk/filosofisk indslag v/ Viggo Sommer and his backhowlers
19.30:  Pause
20.00:  Oplæg v/ leder af Kulturmaskinen Jesper Vognsgaard
20.30:  Gruppearbejde og kondensering af projekter til inspiration
21.55  Tak for i dag og den videre proces

Alle er velkomne.

For yderligere oplysninger, kontakt

Erik Rosengaard, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, tlf. 4088 5072.

Marianne Stentebjerg, direktør, tlf. 5182 9713.

Sidst opdateret 15. marts 2017