Læsehestetræf på Nyborg Bibliotek 26. marts

Nu kommer foråret og Nyborg Bibliotek har søndagsåbent 26. marts for sidste gang i denne sæson.

Det markerer vi med en dag i hestenes tegn – både de rigtige heste og alle læsehestene. Kom og oplev heste og ryttere, se bueskydning fra hest, deltag i kæphesteløbet eller lav dine egne præmierosetter.

Dagens program

Kl. 11.00 til 14.30:
Miniheste. Kom og klap de små heste, hør staldkarlen læse højt for hestene eller prøv selv at læse for de små læseheste.
Sted: Læselounge på halmballer, Gårdhaven bag Nyborg Bibliotek

Kl. 13.30 til 14.00 og igen fra 14.15 til 14.45:
Rytteriet fra Nyborg Slot. Det bliver flot, når rytteriet kommer på besøg på deres store flotte heste. Hør dem fortælle om hestenes historie, og se hvordan bueskydning fra hest foregår. Bueskydning fra hest er en ældgammel disciplin, der oprindeligt stammer fra østen, men som også har været praktiseret i Norden. Disciplinen er igen blevet populær, og der afholdes mesterskaber rundt om i verden. Bueskytterne vil vise teknikker og udstyr, fortælle om historien og om hvordan bueskydningen bruges ved shows og opvisninger.
Sted: Plænen foran Nyborg Bibliotek.

Kl. 11.00 til kl. 15.00:
Lav din egen kæphest og deltag i kæphesteløb. Du har sikkert hørt udtrykket ”hans eller hendes kæphest”. En kæphest betegner noget, man elsker at beskæftige sig med, eller som man er meget ensidigt optaget af. Nu kan du lave din egen kæphest og deltage i kæpheste løbet i bibliotekets have. Der vil være løb både kl. 12.30 og kl. 13.00. Hvis du har lavet en kæphest inde på børnebiblioteket, kan du deltage og vinde en roset og en præmie. Det er især for børn på 3-7 år.
Sted: Gårdhaven bag Nyborg Bibliotek.

Kl. 11.00 - 11.45:
Islænderheste. Mød de robuste islandske heste og en shetlænder pony, når Knurreborg Islænder Klub besøger biblioteket. Du kan strigle og klappe dem og spørge hesteejerne om alt ved denne spændende hesterace.
Sted: Plænen foran Nyborg Bibliotek.

Hele dagen igennem vil der være andre kreative ting, du kan lave. Fx kan du lave dine egne præmierosetter, som man normalt får, når man deltager i stævner. Til de yngste er der malebogsark med heste og lege som: ”sæt hale på hesten”. I sofaen viser vi hestefilm med dansk tale.

Sidst opdateret 18. marts 2017