Status: Store oversvømmelser forventes efter stormen Ingolf

Alt tyder lige nu på, at især det nordlige og østlige Fyn vil blive ramt af høje vandstande i løbet af aftenen.

En bygning der er oversvømmet

Områderne omkring hele Odense Fjord og Odense Havn og sommerhusområderne langs kysten på Nordfyn kan forvente store oversvømmelser. Det samme gælder dele af kystområderne på Østfyn – særligt dele af Nyborg.

Der arbejdes lige nu på at oprette evakueringscentre i Odense, Nordfyn og Nyborg Kommuner, hvis det bliver nødvendigt at foretage evakuering. Politiet opfordrer til, at borgerne i de områder, hvor risikoen for oversvømmelser er stor, allerede nu overvejer at forlade deres huse, hvis de har mulighed for at overnatte hos familie eller venner – overvej at tage din nabo med i bilen, hvis du har ekstra plads.

Beredskabsmyndighederne arbejder på fuld kraft for at sikre udsatte områder, men hvis der kommer massive mængder vand, så er det ikke muligt at sikre alle ejendomme. Myndighederne har primært fokus på at redde menneskeliv og vitale installationer.

Vandet vil begynde at stige frem mod klokken 18 og vil være på sit højeste omkring klokken 21-22. Derefter forventes det, at vandet falder langsomt igen. Politiet beder alle om at holde sig væk fra de oversvømmede områder, da det kan være forbundet med livsfare at færdes i områderne, fordi det kan være svært at orientere sig både på grund af mørket og vandet.

I kloakerede områder kan vandet betyde, at kloakdæksler bliver skudt op, og dermed efterlade kloakken åben. Vær opmærksom på at i forbindelse med oversvømmelser, kan havvandet blive blandet med det forurenede kloakvand .

Da der er risiko for, at el-anlæg bliver oversvømmet, så skal borgerne være forberedte på, at der kan blive slukket for strømmen.

Beredskab Fyn har oprettet en telefon, hvor borgerne kan få svar på spørgsmål vedrørende oversvømmelserne. Nummeret er 6551 1803.

Nummeret kan IKKE anvendes ved akut behov for hjælp. Her skal ringes til alarmcentralen på telefon 112.

 

Sidst opdateret 29. oktober 2017