Nyborg skyder sommeren ind

Foråret er for alvor kommet og som altid skyder Nyborg sommeren ind med de store kanoner på volden. Det traditionsrige arrangement finder som altid sted Store Bededagsaften, der i år falder 26. april 2018.

Foto: Østfyns Museer

Der er fæstningsvandring, insektsugning, borgmestertale, andagt i kirken, fællessang og musik og en række andre aktiviteter på det store historiske fæstningsanlæg.

Aktiviteter for hele familien

De mange aktiviteter foregår omkring vandtårnet på Dronningens Bastion. Her vil Nyborg Buelaug stille en bane op, hvor du kan prøve at skyde med bue og pil, og hvis anstrengelserne gør dig sulten, kan du bage dit eget snobrød over bålfadene. Alle er naturligvis velkomne til at tage deres egen mad og drikke med og gøre voldturen til en hel picnic. Man kan også komme på en spændende fæstningsvandring med museumsinspektør Nicolai Knudsen, hvor man kan høre skæve historier om krigens gru.

Som noget nyt, vil Nyborgs nye natur- og kulturvejleder Tue Skovgård Larsen fra Østfyns Museer stå klar på volden, til at fortælle om voldens levende insektliv. Sammen kan I bygge en insektsuger, og gå på jagt efter de mange forskellige insekter. Den, som fanger de fleste insekter, får en flot præmie. Aktiviteterne starter klokken 17 og fra klokken 19 vil folkedanserne invitere til dans.

Markeringen

Som altid markerer Nyborg sommerens komme med fire saluteringsskud over Nyborg vold, borgmestertale ved Nyborg borgmester Kenneth Muhs og fællessang anført af Harmoniorkesteret fra Danehofgarden efter en liturgisk andagt i kirken. Men ikke alt er som det plejer i år.

På grund af det store restaureringsarbejde på Nyborg Slot i forbindelse med Slotsprojektet, vil de varme hveder fra Kongens Fadebur blive serveret på Bastionen imod fremvisning af en hvede-billet. Tappenstregen vil efter det sidste saluteringsskud marchere ned til Bastionen. Her vil Marineforeningens kor underholde med gode sange og højt humør.

Billetter

HUSK, at købe en hvede-billet og vær hurtig, for der er et begrænset antal billetter til salg, pga. antalsbegrænsningen. Hvede-billetten giver 1 hvede og 1 kop kaffe/the eller juice for 25 kr. I år vil det være muligt at tilkøbe sig en ekstra kop kaffe, til en pris af 10 kroner. Billetten kan købes i museumsbutikken på Borgmestergården indtil 26. april kl. 15, eller så længe der er flere billetter. Hvedeserveringen sker i år på Bastionen, Nørrevoldgade 63. Dørene åbnes kl. 20.45.

Sidst opdateret 20. april 2018