Nye badebroer fik en super debut i det fantastiske sommervejr

’Endelig’ kan man foranlediges til at sige. Det tog mere end et år at få godkendelse fra Kystdirektoratet, men nu er de her – de to signatur-badebroer, der sommeren igennem har været til glæde og gavn for byens turister og borgere.

Den nyetablerede badebro ved Hesselhuset har været yderst velbesøgt hele sommeren igennem. Badebroen er tænkt som en promenadebro, men kajakvenlig i og med, at der er etableret et afsæt til kajakker, og der er også mulighed for krabbefiskeri. Badebroen ved Fyns Badestrand har været tænkt som et familievenligt børnebadeanlæg. Badebroen skulle omkranse det indre børnebassin, der er tænkt som et område, hvor de små badende gæster er beskyttet af en indhegning. På badebroen er der fastmonterede siddepladser, og fra selve badebroen kan der fx fiskes efter krabber, og den er samtidig bred nok til, at en kørestolsbruger med hjælper kan komme rundt. Etableringen af badebroen har dog gjort, at sandet har flyttet sig, og forsøget på indhegning har givet lidt udfordringer, hvorfor der videreudvikles på denne badebro. Fælles for begge badebroer er, at de er brede nok til, at en kørestolsbruger med hjælper kan komme rundt.

For begge badebroer gælder det ydermere, at der senest til næste sæson vil være adgang via boardwalks, så badebroerne også vil være tilgængelige for kørestole og barnevogne.

Det er på baggrund af et oplæg fra turistchefen i Nyborg Kommune, og som en del af projektet 'Den blå Tråd', at  Erhvervs- og Udviklingsudvalget gjorde det muligt at etablere to nye badebroer med henblik på at styrke turismen og forbedre mulighederne for friluftsliv for kommunens borgere.

Peter Wagner Mollerup, formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget glæder sig over, at badebroerne nu står klar til brug: - Det er dejligt at se, at den investering vi har foretaget, nu er realiseret. Hensigten med badebroerne er at gøre en af Nyborgs styrker, som kyststrækningen jo er, endnu mere attraktiv og dermed tiltrække endnu flere besøgende til kommunen. Det er med til at skabe vækst og udvikling. Samtidig skaber vi også gode oplevelser og mulighed for flere udendørsaktiviteter for kommunens borgere, tilføjer han og fortsætter: - De to badebroer er en del af en større plan, og det kan da ikke udelukkes, at der på sigt kommer flere badebroer af samme slags langs kysten. Det ville være en fin signatur for Nyborg, slutter han.

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at badebroerne har være flittigt brugt i badesæsonen 2018.

For yderligere oplysninger, kontakt

Peter Wagner Mollerup, formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget, mail: pwm@nyborg.dk

Charlotte Markvardsen, gruppeleder Plan og Byg, mail: cma@nyborg.dk 

Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef, mail: saha@nyborg.dk


Sidst opdateret 24. august 2018