Forebyg influenza

Influenzasæsonen er over os, men med nogle enkle tiltag, kan vi forebygge at blive smittet med influenza eller bringe smitten videre til andre.

Influenzasæsonen sender hver år mange under dynen og kan i værste tilfælde ende få fatale konsekvenser. Nedenfor har vi samlet en række gode råd, der kan hjælpe dig og dine nærmeste med at gå igennem vinteren og foråret uden influenza.

Specifikke influenzaråd

Hold god hygiejne og hold afstand

Det vigtigste råd er at huske at vaske hænder og holde en god hygiejne. I vintertiden opholder vi os mere indenfor. Husk derfor at undgå tæt kontakt med personer, som du ved, er syge. Brug håndsprit og engangslommetørklæder.

Luft ud

Luft ud med gennemtræk i 5-10 minutter flere gange dagligt. Influenzavirus smitter med små dråber. Når man nyser, står der en sky af sekretpartikler ud af munden, der kan blive hængende i timer i luften. Smitten kan ske ved indånding eller direkte kontakt med disse dråber. Husk at nyse i dit ærme.

Medicin og vaccine

Forebyggende vaccine gives til personer med særlige risici; personer over 65 år, personer med visse kroniske sygdomme, svært overvægtige samt gravide i 2. og 3. trimester. Mod smerter og feber kan man kontakte sit apotek for at få bedst mulig lindring.

Læs mere om tilbud om vaccine her

Bring ikke smitte videre

Bliv helt rask

Når man er feberfri (37,5) kan man tage på job, skole eller institution igen. Det er normalt, at man er træt i flere dage efter en rigtig influenzainfektion.

Tag det alvorligt

Hvert år koster influenza ca. 1.500 dødsfald. Tag derfor disse råd alvorligt – ikke kun for din egen skyld. 

Download plakat til forebyggelse her


Sidst opdateret 03. december 2018