Markering af verdens- og danmarksmestre

Markering af verdens- og danmarksmestre 11. december 2018. Stort tillykke til alle.

Så er vi nået til årets sidste markering af Danske Mestre m.m. Det er en tradition som vi er rigtig glade for i Nyborg Kommune, idet vi her har mulighed for at give et skulderklap til nogle utrolige flotte præstationer.

Dobbelt DM i fjernstyret Off-Road Biler: Jesper Rasmussen

Pladsen på det øverste trin på sejrspodiet er blevet et velkendt sted for Jesper. Ud af de 7 DM afdelinger i 2018 indtog han det øverste trin 6 gange og sluttede med maksimum point i både 2WD og 4WD klassen. Det er ikke sket tidligere, at en deltager har været så suveræn i to klasser i samme sæson.

Jesper nøjes ikke med at deltage i den danske serie, men deltager også i internationale løb, og her er det blevet til en 3. plads i 2WD og en 4. plads i 4WD til DHI-Cup, som afholdes i Odense, hvor løbet er det største af sin art i de nordiske lande med over 300 deltagere i fordelt i 4 klasser. Jesper deltog også i Europa Mesterskaberne, der blev afholdt i Reims Frankrig i sommers, hvor han gjorde det rigtig flot med en 14. plads i 2WD og en 23. plads i 4WD, og det skal hertil siges, at det ikke foregik på Jespers fortrukne underlag (kunstgræs), men derimod på lerbane hvor Jespers sidste optræden - på et lignede underlag - var tilbage i 2014.  Så med en meget minimal forberedelsestid er disse resultater også rigtig flotte.

DM i Ungdoms Skak – U11/12: Albert Mechlenburg Møller

Det er andet år i træk, at Albert har vundet Ungdoms-DM i Skak under DSU i aldersklassen, som er i gruppen for 11-12 årige. DM-stævnet har været afholdt siden 2008, og Albert vandt med 6,5 point ud af 7 mulige, hvilket betyder, at han ud over 6 sejre måtte ”nøjes” med remis i et af partierne. Det må siges at være meget stabilt og rigtig flot.

Førstepladsen kvalificerer til de Nordiske mesterskaber, som i februar 2019 foregår på Island, hvor Albert skal med. Men inden da skal Albert lige før jul deltage i en uges  landsholdstræning i Hamborg, og lige efter jul tager han og hans far til en større turnering i Stockholm i fire dage.

Det bør da også lige nævnes, at Albert lærte at spille skak allerede som 3,5-årig og var til de første turneringer som 4-årig – når der så trænes hver mandag i klubben FREM samt en halv time dagligt derhjemme – så kan man godt forstå, at det i årenes løb er blevet til: DSU´s Dansk Mester i 2014, 2017 og 2018 og Skoleskak-Dansk Mester i 2014, 2015 og 2017.

DM og VM i Kettlebells: (Kettlebell Sport Østfyn)

DM

DM 2018 i traditionel Kettlebell Sport (10 min disciplinerne) blev afholdt i Holstebro  3. oktober.

Her genvandt Simon Henning Hoppe i sikker stil sit danske junior mesterskab (u15år) for 5. år i træk i Long Cycle med 2x12 kg med 67 reps.

Det var Simons sidste år som Junior under 15 år, så fra næste sæson gælder det junior-klassen fra 16-19 år, hvor der løftes med 2x16kg.

Kim Henning stillede op i herrernes klasse >85kg i Long Cycle med 2x24kg. Her var han oppe imod klubbens øvrige to atleter Natanael Persson og Henrik Christoffersen.
61 reps blev det til og en samlet førsteplads foran de to klubkammerater, og dermed genvandt han DM guldmedaljen i Long Cycle fra 2017.

VM

I den sidste weekend i november (24.-25.) tog Kettlebell Sport Østfyn flyet til Antequera i Spanien, hvor de repræsenterede Danmark ved IKMF VM i Kettlebell Maraton - og det blev en kæmpe succes. Samlet hjembragte de 4 VM guld og 3 sølvmedaljer i både Halv Maraton (30 min) og Marathon (60 min).

Klubbens to junioratleter kom begge hjem med to flotte guldmedaljer i Halv Maraton. Josephine Bau Persson var VM debutant, men alligevel løftede hun den 12 kg tunge Kettlebell 249 gange i disciplinen Long Cycle og vandt Junior 2 rækken. Simon Henning Hoppe stillede op i Long Cycle i Junior 1, og her sikrede han sig sejren med 419 løft af den 12 kg tunge Kettlebell.

På den fulde maraton distance på 60 min var Monica Nielsen første deltager på platformen for Danmark i Half Snatch i Veteran 1 med 12 kg Kettlebell. Monica nåede hæsblæsende 1124 løft på de 60 min, hvilket svarer til et snit på over 18 løft pr minut. Det var heldigvis også nok til at sikre hende guldet foran USA.

Natanael ”Tømrer” Persson havde med to sølvmedaljer allerede været på flere gange lørdag, men søndag kæmpede han sig flot igennem de 60 minutters Half Snatch med 24kg, og han vandt dermed en guldmedalje i Veteran 1 klassen med 417 løft.

Nyborg Kommune ønsker tillykke til jer alle og held og lykke ved fremtidige konkurrencer.

Sidst opdateret 11. december 2018