13 unge fra Nyborg kom et skridt nærmere en læreplads

Onsdag 24. januar afviklede Praktikpladsen Nyborg det første speeddating arrangement, hvor unge og lokale virksomheder mødtes for at se, om det kunne resultere i interesse for en ledig lære- og praktikplads.

Hvilken erhvervsuddannelse skal man vælge? Hvilke brancher mangler for tiden arbejdskraft? Hvad betyder uddannelsesgaranti?  Det kan desuden være svært at komme i den rigtige dialog med en ny arbejdsplads. Hvordan gør man sig klar til denne dialog? Hvilke uddannelsesmæssige krav stiller virksomheden? Hvordan oplever lærlinge at starte i uddannelse? Der er nogle af de  mange spørgsmål, som kan gøre unge usikre på job- og uddannelsesvalg, og det vil Praktikpladsen Nyborg gerne hjælpe unge videre med at afklare via et speeddating-arrangement.

13 unge mødte op og 3 virksomheder var til stede i Praktikpladsen Nyborg, hvor de præsenterede sig for de unge. De fremmødte virksomheder var Nyborg El ApS, Koppers Denmark ApS og Ryslinge Tagdækning A/S.

- Vi var glade for at kunne få lejlighed til at fortælle mere om os som virksomhed, men ikke mindst om tagdækkerfaget, som vi jo fik bekræftet at mange ikke kender så meget til, udtaler Annette Poulsen, marketingansvarlig i Ryslinge Tagdækning A/S.  - Ideen med ’Praktikpladsen’ i Nyborg er også rigtig god, og forhåbentlig vil mange flere hurtigt blive bevidste om den hjælp og information, der er at hente der, siger Annette Poulsen.. 

Dette første speeddating-arrangement var tilrettelagt af Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier og Nyborg Gymnasium. Det er tanken at gentage et lignende speeddating-arrangement i løbet af foråret, så der kan skabes grundlag for at bygge bro mellem virksomheder, der søger unge til ledige lære- -og praktikpladser, og unge der søger lære- og praktikplads eller overvejer en erhvervsuddannelse.

Læs mere om de enkelte virksomheder, der var til stede, nedenfor:

Nyborg El ApS

Koppers Denmark

Ryslinge Tagdækning A/S

For yderligere oplysninger, kontakt

Leder Michael Fjeldsted, e-mail: mf@nyborg-gym.dk, tlf. 2014 3675.

Afdelingschef Henrik Andreasen, e-mail: han@sesg.dk, tlf. 7222 5740.

Formand for styregruppen vedr. Praktikpladsen Nyborg, direktør Marianne Stentebjerg,
e-mail: mste@nyborg.dk, tlf. 5182 9713.

Læs mere om Praktikpladsen Nyborg her

Sidst opdateret 01. februar 2018