Demens vedrører os alle

Deltag i dialog om Nyborg som demensvenlig kommune.

Vi kan møde demensramte medborgere alle steder – hos naboen, på gaden, i supermarkedet, i bussen eller på arbejdspladsen. Mange har selv demens helt tæt inde på livet enten som demensramt eller som pårørende. Omkring 35.000 danskere over 65 år har en demensdiagnose, men det anslås, at over dobbelt så mange lever med en demenssygdom. Antallet kan forventes at stige i fremtiden i takt med, vi bliver ældre. Der er derfor brug for en fælles indsats, når Nyborg Kommune også i fremtiden skal være demensvenlig.

Kom og hør mere om, hvad demens er, og tag del i dialogen om Nyborg som demensvenlig kommune, når Nyborg Kommune og Alzheimerforeningen Nyborggruppen inviterer til dialogmøde 22. februar kl. 17-20 på Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter. 

- Demens rammer både den demensramte og familien hårdt og stiller derfor store krav til både familien og til samfundet generelt. I en demensvenlig kommune er alle involveret, og der kan sættes ind mange steder: tidlig opsporing og samarbejde, tilbud til borgere og pårørende, forståelse og en hjælpende hånd i lokalsamfundet m.v. Sammen kan vi blive endnu bedre til at skabe livskvalitet og tryghed for vores demensramte medborgere og deres pårørende, udtaler formand for kommunens ældreudvalg Carsten Kudsk.

Bliv inspireret og tag del i dialogen

Birgitte Vølund, landsformand for Alzheimerforeningen, vil på mødet fortælle om, hvad demens er - og hvad det ikke er. Som deltager kan du få inspiration til, hvordan både du og dine omgivelser kan gøre en forskel for de mennesker, der har demens tæt inde på livet. 

Dialogmødet fortsætter efter oplægget i mindre grupper, hvor samtaleemnerne er:

  • Hvordan bliver vi bedre til at forebygge demens og opdage den i tide?
  • Hvordan skaber vi de bedste rammer for det gode liv med demens?
  • Hvordan skaber vi det bedst mulige fundament for livet som pårørende?
  • Hvordan kan vi som lokalsamfund, fx i detailhandlen, blive endnu bedre til at møde og skabe tryghed for både demensramte og deres pårørende? 

ALLE er velkomne, men tilmelding er påkrævet. Det er gratis at deltage.

Vi byder på sandwich, kaffe og huskekage.

Tilmelding til dialogmøde senest 10. februar 2018 til e-mail: nakl@nyborg.dk 

Adresse:
Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter
Østerøvej 2, 5800 Nyborg

Demensklubben på Vestervold holder ekstraordinært åben 

Demensklubben Vestervold holder ekstraordinært åbent i tidsrummet 16-21 som et tilbud til demensramte borgere, der ikke selv kan deltage i dialogmødet, men hvor pårørende gerne vil deltage. Send en mail til nakl@nyborg.dk for mere information og tilmelding.

For yderligere oplysninger, kontakt

Nadia Dahl Kleding, administrativ konsulent, tlf. 6333 7539, e-mail: nakl@nyborg.dk

Sidst opdateret 05. februar 2018