Information om røgalarmer

Hvert år omkommer omkring 70 personer ved dødsbrande i Danmark - heraf rigtig mange ældre over 65 år.

Et nyt samarbejde mellem Beredskab Fyn, TrygFonden og Nyborg Kommune skal være med til at bringe de kedelige tal ned ved hjælp af foredrag, videndeling og uddeling af gratis røgalarmer til kommunens ældre og svage borgere.

Røgalarmer redder hvert år rigtig mange liv. Alligevel er der stadig mange hjem, der af den ene eller anden årsag endnu ikke har en røgalarm installeret til at passe på huset og dets beboerne. Det skal der nu laves om på.

TrygFonden, Beredskab Fyn og Nyborg Kommune er gået sammen i et nyt initiativ, som skal være med til at højne brandsikkerheden i kommunen. TrygFonden har doneret 1.000 røgalarmer til projektet, beredskab Fyn leverer viden – bl.a. i form af gratis foredrag om brandsikkerhed og Nyborg Kommune sørger i samarbejde med Ældre Sagen og Nyborg Gymnasium for, at brandalarmerne kommer helt ud i hjemmene.

Projektet sigter som udgangspunkt mod at nå ud til kommunens ældre og svage borgere, da statistikken tydeligt viser, at risikoen for at omkomme i en brand stiger markant med alderen. Faktisk er 80% af alle omkomne i gennemsnit over 50 år.

Stort lokalt engagement skal bære projektet frem

I uge 9 vil der være mulighed for at deltage i foredrag om brandsikkerhed på kommunens fire Aktivcentre, hvor man også efterfølgende vil kunne få en røgalarm med hjem. For borgere, der er forhindrede i at deltage, vil der være mulighed for at hente røgalarmer i løbet af ugen i Aktivcentrene.

I uge 11 tilbyder Nyborg Kommune desuden i samarbejde med Aktivcentrene og IBA-studerende fra Nyborg Gymnasium at bringe røgalarmer ud til de borgere, som ikke selv er i stand til at afhente dem. I samarbejde med Ældre Sagens ”hjælpende hænder” i Nyborg/ Ullerslev og Ørbæk, vil der desuden være mulighed for at få dem hængt op. 

Spændende foredrag om brandsikkerhed i uge 9

Du kan deltage i foredragene om brandsikkerhed på nedenstående datoer - tilmelding er ikke nødvendig. Borgere, der er forhindret i at deltage, er meget velkomne til at kontakte det lokale Aktivcenter og høre mere om muligheden for at hente en røgalarm eller få den leveret og monteret i hjemmet.

28. februar kl. 10 - Aktivcenter Ørbæk
1. marts kl. 10 - Aktivcenter Nyborg
1. marts kl. 10 - Aktivcenter Nyborg, Egeparken
2. marts kl. 10 - Aktivcenter Ullerslev

Kontakt i forbindelse med udlevering af røgalarmer og foredrag

Aktivcenter Ørbæk, Kløvervej 1B, 5853 Ørbæk, tlf. 6333 7358.
Aktivcenter Ullerslev, Egevangsvej 1A, 5540 Ullerslev, tlf. 6333 7321.
Aktivcenter Nyborg, Nydamsvej 1, 5800 Nyborg, tlf. 6333 7655.
Aktivcenter Egeparken, Egeparken 94, 5800 Nyborg, tlf. 4011 9058.

For yderligere oplysninger, kontakt

Michael Kristiansen, viceberedskabschef hos Beredskab Fyn, tlf. 2031 9614, e-mail: mkri@beredskabfyn.dk

Jakob Slot Schmidt, kommunikationskonsulent, tlf. 6333 7554, e-mail: jass@nyborg.dk   

Sidst opdateret 23. februar 2018