Nyborg tager de første skridt mod professionel teaterproduktion

Med den omfattende restaurering af Bastionen i Nyborg er rammerne for til stede i forhold til professionel teaterproduktion til stede.

Derfor har det nystartede produktionsselskab damby&wahlers valgt at benytte Bastionen som ramme for den professionelt opsatte forestilling ’End of the Rainbow’, der tidligere har spillet med stor succes i længere perioder i Londons West End og på Broadway.

Nyborg Kommune har valgt at støtte produktionsselskabet økonomisk, og de to parter har til hensigt at fortsætte samarbejdet i forbindelse med produktionen af flere forestillinger. Planerne går på mindst to produktioner om året.

- I Nyborg Kommune har vi igennem en årrække investeret i kulturen, herunder Bastionen, da vi gerne vil give borgerne mulighed for gode kulturoplevelser. Samtidigt er det vores ambition at kunne tilbyde regionale og nationale kulturoplevelser. Nyborg er placeret midt i Danmark, i Danmarks Riges Hjerte. Vi ligger på hovedfærdselsåren i Danmark, og rigtig mange mennesker gør allerede i dag ophold her. Det, ønsker vi, skal udvikle sig til, at endnu flere får øjnene op for Nyborg i fremtiden, udtaler Kenneth Muhs, borgmester i Nyborg Kommune.

Målet for både damby&wahlers og Nyborg Kommune at skabe national bevågenhed omkring professionelle teaterforestillinger på Bastionen, ligesom Fredericia Teater har gjort med stor succes.

- Vi er utrolig glade for, at både spillestedet Bastionen og Nyborg Kommune har valgt at bakke op om vores planer. Vi håber selvfølgelig, der kommer rigtig mange fra Nyborg og resten af Fyn og ser vores forestillinger. Men forhåbentlig også fra andre dele af landet, siger medstifter af damby&wahlers, Allan Wahlers.

Også formanden for Nyborg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Erik Rosengaard glæder sig over det nye initiativ.

- Det er vigtigt at få kulturen på dagsordenen i Nyborg, og de nye planer på Bastionen er en unik mulighed for at få vores nye kultursatsning på dagsordenen, også uden for Nyborg Kommune, siger han.

Om damby&wahlers

Allan Damby har en åre lang erfaring med teaterproduktion, og Allan Wahlers er journalist. Produktionsselskabet er beliggende i Nyborg Kommune.

Om forestillingen

’End of the Rainbow’ bliver den danmarksberømte Nyborg-skuespiller Betty Glosteds 40 års jubilæumsforestilling. I de to andre bærende roller kan man opleve stortalentet Jon Lange, der er uddannet fra Odense Teater, og Keld Heick der dermed får sin skuespillerdebut.

For yderligere oplysninger, kontakt

Kenneth Muhs, borgmester, tlf. 2159 9966, e-mail: kmu@nyborg.dk

Erik Rosengaard, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, tlf. 4088 5072, e-mail: ero@nyborg.dk

Allan Wahlers, medstifter af damby&wahlers, tlf. 2067 0542, e-mail: allan.wahlers@gmail.com

Sidst opdateret 21. februar 2018