Historisk pubcrawl til Danehof

Et af byrådets særlige privilegier i renæssancen var monopol på vinhandlen. Der fulgte dog også særlige pligter med, som for eksempel en gang om måneden at skulle rundt til hinandens vinkældre og kontrollere kvaliteten af vinen.

Til Danehof kan man komme med på en historisk pucrawl til byens gamle købmandsgårde og historiske huse, hvor der ganske vist smages på øl og spiritus, men til gengæld krydres turen med masser af spændende og sjove historier.

Vi har det sjovt, men mener det alvorligt

Stemningen ved turens afslutning lader sikkert ikke renæssancens vinkontrol noget efter. Slet ikke, hvis man får smagt på det hele. Til gengæld er det også seriøs historieformidling. Man oplever byens gårde og historie på en ny måde og med andre, men ikke mindre autentiske fortællinger. Naturligvis får man også meget mere at vide om det, der drikkes.

- Bare fordi det er historie, behøver det jo ikke være kedeligt. Vi elsker at fortælle også de gode historier, der understøtter den store fortælling i Nyborg. Det er en anderledes, men ikke mindre vigtig eller seriøs måde at formidle på, siger museumsinspektør Mathias Schmidt Tryggedsson fra Nyborg Slot, der har arrangeret pubcrawlen sammen med Nyborg Kirke og medlemmer af Nyborg Handel gennem flere år.

En pubcrawl, der går over i historien

Tidligere har pubcrawlen fundet sted fredag aften, men i år er den flyttet til lørdag aften for at give bedre mulighed for at forene pubcrawlen med hele markedsoplevelsen. Turen går fra Korsbrødregården ved Nyborg Vor Frue Kirke over til de gamle købmandsgård Frederik Nielsens Eftf. Og Borgmestergården til middelalderkroen Den Sorte Ravn ved Nyborg Slot. Der er to ture, der starter en time forskudt med start henholdsvis kl. 19 og kl. 20.

Pris. 250 kr. pr. person.

Billet: Køb af nattegn (billet) hos FNE Outdoor, Pigernes Magasin og Borgmestergården. Billetterne kommer i salg fra onsdag uge 26.

Program

Kl. 19.00 og kl. 20.00 Munkekælderen i Korsbrødregården

Der serveres Kors øøll fra Ørbæk Bryghus og Malus X Maskuline, som er en æblebrændevin på fynske æbler.

Kl. 19.30 og kl. 20.30 FNE Outdoor i gården

Der serveres Ayinger, som er en tysk hvede, fedtemadder i form af vindblæst gris og Nyborg rom.

Kl. 20.00 og kl. 21.00 Borgmestergården

Der serveres Black Wolf fra bryghuset Tullibardine, der er en whiskyøl og whisky fra Mosgaard, der har ligget på portvinsfade.

Kl. 20.30 og kl. 21.30 Middelalderkroen – Den Sorte Ravn, ved slotssøen til Nyborg Slot

Der serveres Kongebryg fra Ørbæk Bryghus og Hellstrøm Aquavit der har ligget på sherryfade.

For yderligere oplysninger, kontakt

Mathias Schmidt Tryggedsson, museumsinspektør Nyborg Slot / Østfyns Museer, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 5797, mail: mast@ostfynsmuseer.dk

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot & Borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

Sidst opdateret 22. juni 2018