Storebæltsbroen fylder 20 år

Lørdag 16. juni inviteres alle til 20 års fødselsdag for Storebæltsbroen.

Søndag 14. juni kl 12.09 kørte kongehusets dybsorte Daimler Krone 2., med Dronning Magrethe som passager, som den første bilist over Storebæltsbroen. "Smuk at skue - og godt kram". Med de ord indviede Dronning Margrethe Storebæltsforbindelsen, der består af to broer og en tunnel.

Siden har mange millioner bilister passeret broen, og 20 års fødselsdagen markeres med fest på havnen i Nyborg lørdag 16. juni kl. 15-17, hvor Sund & Bælt er vært for gratis brolagkage og kaffe til alle, der lægger vejen forbi.

Programmet for festlighederne begynder først på eftermiddagen, hvor Danehofgarden går gennem byen.

Kl. 15.15 er der taler fra blandt andet Sund & Bælts direktør og Nyborgs borgmester, og derefter serveres gratis kaffe, juice og brolagkage.

De opmærksomme vil have noteret, at festen ikke holdes på den helt præcise dato. Men i år falder 14. juni på en torsdag, og for at få så mange som muligt til det store fødselsdagsbord, har man valgt at flytte fejringen til lørdag 16. juni. 

Facebook konkurrence

I forbindelse med Storebæltsbroens 20 års fødselsdag udlodder Sund & Bælt en eksklusiv tur til Sprogø for en hel skoleklasse. Her får eleverne mulighed for at blive klogere på øens historie, besøge det fredede fyrtårn og det tidligere kvindehjem. Til turen medfølger der en guide.

Du kan deltage i konkurrencen indtil 19. juni på www.facebook.dk/nyborg

Læs konkurrencebetingelserne her

Sidst opdateret 09. juni 2018