Tag med Tue på ture i naturen

Nyborg Slot og hele voldanlægget omkring den historiske bymidte udgør et enestående kulturarvsmonument fra Danmarks middelalder og renæssance.

Men det er samtidig et flot og spændende naturområde, hvor kultur og natur har været uløseligt forbundet i mere end 800 år. I løbet af sommeren kan du komme med ud i naturen i historien.

Voldanlægget omkring Nyborg Slot er et meget tydeligt eksempel på, at mennesket påvirkede naturen helt tilbage i middelalderen. Der blev lavet borgbanke og opført en borg med voldgrav og egen vandforsyning. Senere blev flere der lavet endnu flere volde for at beskytte den strategisk vigtige by og fæstning. Sluser, dæmninger og kanaler har ledt vand til voldgravene siden 1200-tallet. Og det er alt sammen menneskeskabt.

Selvfølgelig har naturen også fået en fod indenfor på Nyborgs volde. Det gælder i særdeleshed voldgravene og brinkerne, hvor guldsmedene flyver rundt i deres evige søgen efter bytte og blishønerne opfostrer deres unger. Nu sætter vi ekstra fokus på naturen i historien.

Hver tirsdag og torsdag fra d. 26. juni til d. 19. juli kan du komme med Nyborgs natur- og kulturvejleder, Tue Skovgård Larsen, ud og opleve naturen på voldene. Turene vil have forskelligt fokus, alt efter hvad der sker i naturen netop den dag.

Turene er gratis og begynder ved Borgmestergården klokken 11 og varer ca. en time. Hvis du er gangbesværet eller sidder i kørestol, så kontakt natur- og kulturvejleder Tue Skovgård Larsen på mail: tusl@ostfynsmuseer.dk eller telefon 24 90 12 39, så prøver vi at lave en tur, hvor også du kan være med.

For yderligere oplysninger, kontakt

Tue Skovgård Larsen, natur- og kulturvejleder, mail: tusl@ostfynsmuseer.dk, tlf. 2490 1239.

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot & Borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, mail: jmj@ostfynsmuseer.dk.

Sidst opdateret 21. juni 2018