Åbent hus på Klintholm

For 9. gang inviteres der til åbent hus på Klintholm onsdag 30. maj kl. 18-21. Kom og klokkefrøernes sang.

Naturstyrelsen, Lokalhistorisk Forening, Sydøstfyns Flugtskydningsforeningen, Fynske Fossilsamlere, Danmarks naturfredningsforening, Svendborg Kommune, Soil Recovery A/S, Fortum og Klintholm I/S, har sammen arrangeret Åbent Hus for at vise de mange forskellige aktiviteter, der er i det naturskønne område omkring Klintholm.

Der vil være fokus på deponierne på såvel Fortum, som Klintholm I/S. Klintholm I/S vil have en fortælling om arbejdet med at skabe erstatnings natur, i forbindelse med en udvidelse med nye etaper på Klintholm, som krævede en nedlæggelse af et § 3 vandhul.  

Fortum vil have en fortælling om arbejdet med nedlukningen af gamle etaper på Fortum (Tidligere Kommunekemi), hvor man har skabt nye leve habitater til Klokkefrøen, samt at skabe en forbindelse mellem de gamle nedlukkede affaldsetaper og Natura 2000 området. Svendborg Kommune vil fortælle om Natur 2000 planerne for området. Klintholm I/S vil på dagen fremvise arbejdende maskiner.

Århus Universitet vil være på pladsen for at fortælle om deres internationale forskningsprojekt ”SUREVEG” som blandt andet handler om at udnytte kompost i økologisk dyrkning af højværdi afgrøder, så kom og få en snak om kompost. 

Dagen vil også blive brugt til at indvie de ny etablerede sheltre med tilhørende muldtoilet, som Klintholm I/S har etableret ved stranden, så naturelsker kan overnatte i det naturskønne område, og vågne til den smukke solopgang over Storebælt. 

Samtidig vil der være mulighed for at møde de lokale foreninger og høre om brugen af området både førhen og nu ligesom der vil være en som fortæller om klokkefrøerne, som vi håber på, ikke er for generte til at holde koncert.

Der vil være opmærkede ruter som strækker sig over 2-3 kilometer i et naturskønt område, og der vil være mulighed for undervejs at gøre ophold. Som sidst vil der være mulighed for transport i en del af området med hestevogn fra kl. 19 - 21

Ved turens afslutning vil arrangørerne byde på pølsevogn med gratis pølser og sodavand, kaffe, the, juice, samt kager.

Sted:
Klintholm I/S
Klintholmvej 50, 5874 Hesselager 

Tlf. 6225 3086
www.klintholm-is.dk

 

Sidst opdateret 22. maj 2018