Så brænder kulturnatsflammen igen på Østfyns Museer

Der sker en masse på Østfyns Museer i Nyborg, når der igen afholdes kulturnat i byen.

Du kan komme med til forberedelserne til et bryllup i renæssancen, være med til åbningen af de nye udstillinger på Borgmestergården, komme til præsentation af årsskriftet Nyborg – før & nu eller høre mere om det store slotsprojekt. Der er så meget spændende at fortælle.

Bryllup på Borgmestergården

Borgmestergården summer af liv. Gennem en række aktiviteter for hele familien, inviterer vi med ind til forberedelserne af et bryllup i renæssancen. Også dengang var det en af livets store fester og oplevelser. Du kan være med til at forberede mad og drikke, dække bord og lære nogle af tidens danse.

Nye udstillinger

Vi inviterer også på en reception i anledning af, at sidste etape af de nye udstillinger åbnes. De er en del af en omfattende restaurering og nytænkning af Borgmestergården som museum, der har stået på de sidste par år. Både som udstillingssted og kulturhistorisk museum i sin egen ret og i forbindelse med slotsprojektet. Udstillingen åbnes ved formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Nyborg Kommune, Erik Rosengård.

Historien i det hele taget

Borgmestergården har åbent under hele Kulturnatten og ud over de nye udstillinger og de mange bryllupsforberedelser og aktiviteter, kan hele familien nu gå på opdagelse i historien i de unikke historiske omgivelser og for første gang opleve de nye udstillinger som et samlet hele. Køb noget lækkert i vores lille nye café eller den velassorterede butik.

Slotsprojektet live

Selvfølgelig skal anledningen bruges til at fortælle meget mere om slotsprojektet. Vi har sammen med Nyborg Kommune oprettet et formidlingstelt, hvor man under hele kulturnatten kan få mere info. Med udgangspunkt i teltet inviterer vi yderligere på en nærmere kort præsentation af projektet kl. 17.30, 19.00 og 20.30. Alle er naturligvis velkomne.

Nyborg – før & nu

Endelig præsenteres årsskriftet for Østfyns Museers afdelinger i Nyborg, Nyborg Bibliotek og Nyborg Lokalhistoriske Arkiv ved en reception på Rådhuset. Riddersalen på Nyborg Slot er jo ved at blive restaureret, så kantinen på rådhuset vil danne rammen om den årlige begivenhed, hvor der tradition tro også vil være en kort præsentation af indholdet og lidt underholdning. Der er masser af historie at fortælle, og det vidner de interessante artikler i årsskriftet også om. Som sædvanlig kan medlemmer af Nyborg Museumsforening afhente deres eksemplar af årsskriftet ved samme lejlighed.

Kort oversigt

  • Borgmestergåden er åben: kl. 16-22.
  • Udstillingsåbning: kl. 18.
  • Slotsprojektet live: kl. 17.30, 19 og 20.30.
  • Præsentation af årsskrift: kl. 19.30.

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot & Borgmestergården, tlf: 6531 0207, mobil: 2396 2076, mail: jmj@ostfynsmuseer.dk.

Sidst opdateret 27. maj 2018