Gang i gaden 2018

Kom og vær med lørdag 7. april 2018, når vi fylder torvet i Nyborg med et festfyrværkeri af aktiviteter og god stemning. Gang i gaden er et gratis aktivitets- og sundhedsarrangement for hele familien.

Banner for eventet Gang i gaden

ALLE borgere i Nyborg Kommune er inviteret med, når torvet i Nyborg bliver fyldt med aktivitet. Arrangementet starter kl. 10, hvor flere af aktiviteterne går i gang. Kom og prøv kræfter med alt fra klatring, streetfodbold, parkour og basket-lege til yoga & qigong, QR-kodeløb, lansedyst på 2-mandscykler, sundhedseksperimentarium og mange andre ting.

I løbet af dagen vil der være underholdning fra bl.a. Danehofgardens drumkorps, den anerkendte latterkonsulent Ejvind Jacobsen, Børneteatret Rumlerikkerne, og kl. 12 er der gratis smagsprøver på sunde madpakker til de første 250 besøgende.

Det er tredje gang, at 'Gang i gaden' løber af stablen. I år består arbejdsgruppen af Nyborg Kommune, Fyens Stiftstidende, Nyborg Bibliotek og Østfyns Museer.

- Med 'Gang i gaden' skaber vi et væld af aktiviteter omkring torvet, der skal inspirere borgerne til at være aktive – også gerne sammen med andre. Vi glæder os til en festlig dag, hvor vi sætter sundhed, sociale oplevelser og sjov i højsædet, udtaler formanden for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, Jan Reimer Christiansen (V), der på vegne af udvalget holder tale kl. 11.

Slip dit indre legebarn løs

Instruktører fra Børnebasketfonden og Nyborg Efterskole vil hele dagen stå for at lave basket-aktiviteter og basket-lege for hele familien. Elever fra sportslinjen på danehofskolen arrangerer samtidig forskellige gamle lege, åbent streetfodbold og et QR-kodeløb rundt i Nyborgs gader.

Kl. 12.15 er der gadeteater for de mindste i det store telt. Her fremfører Rumlerikkerne forestillingen ”VOLAPYK” - en sjov fortælling der sætter fokus på digital sundhed. Rumlerikkerne plejer at sige at VOLAPYK er for alle mellem 4 og 104 år. (Dog mest henvendt til de store børnehavebørn og indskolingen). Gratis billetter kan afhentes
i sundhedseksperimentariet fra kl. 10.45 (begrænset antal).

Desuden kan du udfordre dig selv i højden og se Nyborg fra oven på klatrevæggen i bibliotekets forhave eller finde din indre ro og balance i bibliotekets baghave, hvor det er muligt at deltage i guidet yoga og qigong. De dristige kan øve sig i lansedyst, som ridderne gjorde det i middelalderen, og de morgenfriske kan starte dagen klokken 9 med en gåtur på volden, arrangeret af NGIF, med start fra torvet.

Aktiviteterne er mange og for alle aldersgrupper. Det er også muligt, at få en cykeltur rundt i byen på to-mandscykler.

Er du helt tosset med fodbold?

Den officielle fodboldturnering åbner kl. 10.15, og der vil være spændende præmier til vinderholdet. Bemærk at man skal melde sig til på forhånd, Tilmeld dit hold ved at skrive holdnavn, holdkaptajn og holdkaptajnens telefonnr. til sund@nyborg.dk. (Maks 6 deltagere pr. hold.)

Få tal på din sundhed

I Sundhedseksperimentariet kan du bl.a. få et sundhedstjek, opleve hvordan balance- og dømmeevne påvirkes af alkohol (gennem alkobriller), prøve hvordan det føles at have nedsat lungekapacitet efter mange års rygning - ganske enkelt ved at trække vejret gennem et sugerør, eller få en uformel snak om sundhed med Nyborg Kommunes frivillige sundhedsambassadører.

En hel stribe lokale aktører bidrager også til arrangementet med alt fra praktisk hjælp til sponsorgaver.

Tag familien, vennerne eller din nabo med og kom ned på torvet i Nyborg lørdag 7. april kl. 10 – 13 til et festfyrværkeri af gadeaktiviteter og stemning.

Der vil være borde og bænke på torvet, så man kan fint medbringe madkurven. Der er ikke udsalg at mad eller drikke i forbindelse med 'Gang i gaden'.

Få det fulde overblik over alle aktiviteterne her

For yderligere oplysninger, kontakt

Thomas Smidt Hvidberg, sundhedskonsulent, mobil: 5159 9166, mail: sund@nyborg.dk

Sidst opdateret 22. marts 2018