Kongens Dram anno 2018

Selvom Nyborg Slot er ved at blive restaureret og det store byggeprojekt for alvor er ved at komme i gang, så skal fadeburet naturligvis stadig fyldes og historien fortælles.

Vinspecialisten og Nyborg Slot byder velkommen til den årlige begivenhed kåringen af Kongens Dram i nye rammer på Borgmestergården.

Det er ikke kun de spændende historiske rammer på Borgmestergården, der er nye i forbindelse med Kongens Dram. Der er også nye personer bag disken i Vinspecialisten, Nørregade 9 i Nyborg. Butikken har fået nye forpagtere, Jesper Dupont og Anne-Mette Styhm Olesen, der overtog Vinspecialisten den 1. december 2017. -Vi glæder os til at skabe en spændende butik fyldt med oplevelser og lækkerier til enhver smag, udtaler Jesper Dupont og fortsætter: - Vi ser meget frem til et samarbejde med Østfyns Museer på Nyborg Slot og Borgmetergården, hvor vi sammen vil skabe oplevelser af en ny og spændende karakter, hvor vores produkter bliver koblet til den kulturhistoriske fortælling.

Første tiltag er et fortsat samarbejde om at kåre Kongens Dram. Tidligere blev en række spiritusprodukter præsenteret for en panelskare i slottes riddersal foran den buldrende pejs. Deltagerne skulle herefter beslutte hvilken spiritus, der skulle kåres som årets Kongens Dram. Men hvad nu når slottet er ved at blive restaureret? Det var oplagt at flytte arrangementet til den gamle købmands- og borgmestergård, hvor de mange specialvarer blev importeret til både byen og kongens hof og fadebur.

- Vi byder indenfor på den gamle renæssancegård, Borgmestergården, der er vores centrale formidlingsplatform mens bygge- og restaureringsprojektet på slottet står på, siger museumsinspektør Mathias Schmidt Tryggedsson. - Vi vil bruge den nyrenoverede Borgmestergård som fortælleramme for vores lokale kulturhistorie. Også fremover sætter vi her fokus på levendegørelse af kulturhistorien med levende værksteder, hvor historien skal mærkes, smages og duftes.

Kåringen af Kongens Dram udspringer netop af arbejdet med at levendegøre historien og kulturarven i Nyborg og omsætte den til nye produkter, historier og projekter i samarbejde også med handel og erhvervsliv. De unikke historiske rammer på Borgmestergården i panelstuen med udsigt til Nyborg Slot er derfor oplagte til at byde velkommen til Kongens Dram 2018, hvor der blandt andet skal smages på rom, calvados, cognac og armagnac, mens der fortælles masser af historie. Vinderen udstyres med en særlig etiket, der ud over navnet Kongens Dram 2018 også fortæller historien, så den kan tages med, gives som gave og i det hele taget bare fortælles.

Smagningen på seks forskellige slags spiritus finder sted på Borgmestergården, Slotsgade 11, 5800 Nyborg, onsdag 11. april kl. 19.30-21.30 og vil koste 150 kr. pr. deltager. Tilmelding og billetter købes ved Vinspecialisten, Nørregade 9, via e-mail: nyborg@vinspecialisten.dk eller på tlf. 6531 0261.

For yderligere oplysninger, kontakt

Mathias Schmidt Tryggedsson, formidlingsinspektør Nyborg Slot, tlf: 6531 0207, mobil: 2396 5797, e-mail: mast@ostfynsmuseer.dk

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot & Borgmestergården, tlf: 6531 0207, mobil: 2396 2076, e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

Sidst opdateret 18. marts 2018