Over 500 på interesseliste til nye boliger på midtermolen i Nyborg

Onsdag formiddag 21. marts tages 1. spadestik på 62 nye boliger på midtermolen i Nyborg, hvor de navnkundige jernbanefærger i sin tid lagde til. Det bliver de første DGNB-bæredygtigheds-certificerede boliger i Nyborg Kommune.

Kommende bygninger på midterpieren i Nyborg

På forhånd har interessen for boligerne været overvældende – over 500 personer har til dato skrevet sig på en interesseliste. - Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger ejendomsdirektør Ib Jansholt, Pædagogernes Pension, der sammen med Kuben Management har udviklet boligerne.

Interessen for det nye boligbyggeri på midtermolen i Nyborg har mildest talt været overvældende. Onsdag 21. marts 2018, hvor der tages 1. spadestik på de i alt 62 boliger – 48 lejligheder og 14 penthouses med cirka 55 kvm. store tagterrasser – har mere end 500 skrevet sig på interesselisten.
 
Beliggenheden på midtermolen betyder, at boligerne får vand på tre sider. På byggeriets vestside har Nyborg Kommune påtaget sig at bygge en mindre lystbådehavn.
 
- Vi glæder os i Nyborg Kommune meget over at Pædagogernes Pensions byggeri på midtermolen nu sættes i gang. Det er vigtigt for Nyborg Kommune at sikre fortsat udvikling i kommunen, herunder også på de gamle DSB-arealer. Arealerne ligger centralt i Nyborg, og det er et stort plus for byen, at der nu igangsættes sådan et flot og spændende byggeri. Den positive udvikling, som byen og kommunen er inde i, underbygges nu også af at en pensionskasse for første gang i mange år ønsker at investere i byen, siger Nyborgs borgmester Kenneth Muhs.
 
De kommende boliger er tegnet af Skala Arkitekter.
 
- Vi er stolte over at stå bag et projekt, der udviser en så enkel og stærk arkitektonisk profil i første række til Storebælt. Byggeriet har klare referencer til de traditionelle skandinaviske havnehuse og bliver opført med et enkelt og klassisk formsprog. Vi har lagt vægt på at skabe boliger, der er tilpasset et moderne liv tæt ved byen og vandet, i enkle materialevalg, farvesætninger og i høje kvaliteter.  Alle boligerne får altaner i første række til vandet mod syd eller vest, og får direkte adgang til den nye marina i Tømmergraven, hvor det maritime liv leves, siger partner i Skala Arkitekter Emil Simonsen.
 
Til husenes ejere og lejere opføres et bådhus, der både skal rumme værksteder og gæsteboliger, som beboerne kan leje i forbindelse med gæstebesøg.
 
Husene bygges i bæredygtige materialer, så det kan miljøcertificeres efter den internationale DGNB-standard. Det bliver første gang et boligbyggeri i Nyborg opnår denne miljøcertificering, som foruden at understøtte vigtige grønne værdier også skaber økonomiske gevinster i form af blandt andet færre udgifter til energi, drift of vedligehold.
 
Investoren Pædagogernes Pension glæder sig over den meget store bevågenhed byggeriet har fået.
 
- Det er en hel fantastisk interesse, der er for vores kommende nye boliger på havnen, og man må sige, at vi har ramt plet med dette byggeri. Det bliver både et attraktivt sted at bo og samtidig er en god langsigtet investering, vi har foretaget på vores medlemmers vegne, siger Ib Jansholt, ejendomsdirektør i Pædagogernes Pension, der ellers har stået for byggeri af tusindvis af boliger i både Danmark og udlandet.
 
Han understreger, at byggeriet er for alle, men at det nok især er 55+ segmentet, der efterspørger denne type boliger. Planerne om boligerne på midtermolen i Nyborg blev præsenteret for et år siden. Det var dengang Pædagogernes Pensions første danske investering efter at pensionskassen i en årrække havde opereret i udlandet. Siden har pensionskassen også foretaget større investeringer i attraktive boliger i Helsingør og Horsens. Og Ib Jansholt er på udkig efter flere gode beliggenheder med nærhed til både natur/vand, byliv, kultur, indkøb og med god infrastruktur til denne målgruppe.
 
Også Kubens administrerende direktør Ulf Christensen er begejstret for at byggeriet nu går i gang.
 
- Det er resultatet på flere års tæt udviklingspartnerskab med Pædagogerne Pension, der nu materialiserer sig. Det glæder mig, at vores 55+ koncept ser ud til at ramme efterspørgslen i markedet i det niveau analyserne udarbejdet af Exometric viste. Og i hele processen har det været én fornøjelse at indgå i et konstruktivt samarbejde med Nyborg Kommune, siger han.
 
Pædagogernes Pension har valgt CJ A/S som totalentreprenør til at stå for byggeriet af de nye boliger på midtermolen i Nyborg. Det er CJ A/S største kontrakt til dato og ambitionsniveauet er højt.
 
- Arkitekt Frank Lloyd Wright sagde engang: ”The thing always happens that you really believe in; and the belief in a thing makes it happen”.
Vi tror, i tråd med ordsproget fra Frank Lloyd Wright, på at byggeriet kommer til at skabe rammerne for det gode liv og bliver et af de mest attraktive boligbyggerier ikke bare på Nyborg Havn men på hele Fyn, siger partner i CJ A/S Troels Andersen.
 
Hos DSB Ejendomme ser man frem til at se Pædagogernes flotte byggeri stå færdigt.
 
- Det kommer til at virke som en katalysator for udviklingen af resten af havneområdet. Det bliver godt med nyt liv på DSB’s gamle område, hvor der er plads til at bo og være aktiv, siger Jes Transbøl, underdirektør i DSB Ejendomme.
 
Medlemmer af Pædagogernes Pension vil få fortrinsret til boligerne på midtermolen i Nyborg, men det er fortsat muligt at skrive sig op på interesselisten.

Det kan ske inde på hjemmesiden www.nyborg-midtermole.dk

For yderligere oplysninger

Følgende talspersoner, står til rådighed med uddybende kommentarer og interview omkring det nye boligbyggeri på midtermolen i Nyborg:

Nyborg Kommune:
Borgmester Kenneth Muhs, tlf. 6333 7101, mobil: 2159 9966, mail: kmu@nyborg.dk

Pædagogernes Pension (PBU):
Ejendomsdirektør Ib Jansholt, mobil: 2546 1628, mail: ibj@pbu.dk

Kuben Management:
Adm. direktør Ulf Christensen, tlf. 3814 6410, mobil: 4144 5031, mail: ulf@kubenman.dk

Skala Arkitekter:
Partner Emil Simonsen, mobil: 2551 9983, mail: es@skala-ark.dk

Totalentreprenør CJ A/S:
Partner Troels Andersen, mobil: 2752 1750, mail: troels@byggeriforpengene.dk 

Sidst opdateret 21. marts 2018