Nye helårs-sheltere ved de fynske kyster

Omkring 90 nye helårs-sheltere er på vej ved de fynske kyster – Nordea-fonden støtter med 1 mio. kr.

1 mio. kr. til at styrke mulighederne for naturoplevelser ved de fynske kyster. Det har fem fynske kommuner netop fået fra Nordea-fonden til projektet ’Helårs-sheltere på Fyn’, der resulterer i omkring 90 nye og moderne sheltere nær kysterne flere steder på Fyn. De fem kommuner er Assens, Kerteminde, Middelfart, Nordfyns og Nyborg Kommune.

Med støtten fra Nordea-fondens kystpulje, kan kommunerne nu sætte gang i projektet ’Blå Støttepunkter – Helårssheltere omkring Fyn’, der har været på tegnebrættet siden april 2016.

Projektet er et samarbejde mellem de fem kommuner, og der bliver bygget ca. 90 moderne helårssheltere i et unikt designkoncept langs den 300 km lange kyst i de fem fynske kommuner.

- Jeg er meget taknemmelig for, at Nordea-fonden har blik for det store potentiale, der er i udvikling af friluftsturismen og særligt i vores projekt Blå Støttepunkter. Vores projekt er helt unikt både på grund af det tætte og forpligtende samarbejde mellem de fem kommuner og - naturligvis ikke mindst - på grund af de særlige og nyudviklede shelters, der giver mulighed for, at også nye målgrupper kan udnytte vores fantastiske kystnære natur rundt om hele Fyn, siger Kristine Lyngbo, formand for styregruppen for Blå Støttepunkter.

Enestående mulighed for at tage på aktiv ferietur Fyn rundt 

De mange sheltere bliver fordelt på ca. 35 pladser med 7-10 km. afstand rundt om i kommunerne. Afstanden mellem de planlagte nye sheltere og allerede eksisterende sheltere i kommunerne, gør det muligt at planlægge en aktiv ferietur hele vejen rundt om Fyn. Fx i kajak, på gåben eller på cykel fra shelter til shelter.

Shelternes design er inspireret af designet på de sydfynske sheltere, som blev opført i 2015. Shelterne bliver delvist lukkede, så de kan bruges uden for den traditionelle sheltersæson. Det vil blive muligt at åbne shelterne og lufte ud via døre og vinduer.

Kysten er klar

Nordea-fondens kystpulje på 50 millioner kr. uddeles til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster. Projektet er et ud af 65 projekter, som får støtte af Nordea-fondens kystpulje i denne omgang. 

- Kysten er klar, og vi er glade for, at Assens, Kerteminde, Middelfart, Nordfyns og Nyborg Kommune vil være med til at skabe nye stærke fællesskaber rundt om Fyn, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden. 

De fem kommuner har hver indskudt beløb i forhold til kommunens indbyggertal – i alt 5.000.000 kr. Med tilskud fra Lokale- og Anlægsfonden (LAG-MANK og LAG-SØM) samt Friluftsrådet er budgettet på 8.700.000 kr. 

Med Nordea-fondens Kystpuljes støtte vil budgettet ende på 9.700.000 kr. 

- Den største udfordring med projektet er at opnå tilladelserne til at opstille shelterne så tæt på kysten. Det kræver tilladelse fra såvel Kystdirektoratet som kommunernes egne naturmedarbejdere. Vi har dog forventning om, at disse udfordringer bliver løst for de allerfleste af de pladser, vi har i spil, fortæller projektleder Hans Ole Hansen.

De første sheltere forventes at stå klar til foråret 2019.

For yderligere oplysninger, kontakt

Tine Wickers, kommunikationschef ved Nordea-fonden, tlf. 4070 3784.

Kristine Lyngby, formand for styregruppen Blå Støttepunkter, tlf. 2490 8720.

Hans Ole Hansen, projektleder på ”Helårs-sheltere på Fyn”, tlf. 6474 6853.

Sidst opdateret 07. november 2018