Markering af danmarksmestre

Markering af danmarksmestre 11. december 2019. Stort tillykke til alle.

Så er vi nået til årets sidste markering af Danske Mestre.Det er en tradition, som vi er rigtig glade for i Nyborg Kommune, idet vi her har mulighed for at give et skulderklap til nogle utrolige flotte præstationer.

DM i fjernstyret Off-Road Biler

Jesper Rasmussen

Jesper er nu blevet 20 år og har igen vundet det Danske Mesterskab for fjernstyret biler i klassen 1/10 Off-Road for 2-hjulstrukne biler (2WD).

Han har en lang række DM titler bag sig, den første kom i hus for 10 år siden, nemlig i 2009 og var i Stock klassen, hvor bilernes hastighed var begrænset i motorens ydeevne. Sidenhen har han kørt i alt 14 titler i hus.

2019 mesterskabet er det femte i 2WD klassen for Jespers vedkommende, men han har også bevist, at han er en alsidig kører, som også har vundet DM i klassen for Formel 1 biler tidligere.

Off-Road sæsonen sluttede Jesper af i Slovakiet, hvor VM blev afholdt. Jesper vidste på forhånd, at det ville blive en kæmpe udfordring, idet USA havde sendt 20 af deres bedste kørere med, så sammen med de bedste fra Japan og Europa var konkurrencen meget hård. Oven i det var underlaget uvant for Jesper, som normalt kører på tæpper og kunstgræs, men til dette VM var banen en lerbane med minimal greb, og der skulle derfor ændres en del på kørestillen, men også indstilling af motor og bilens set up. Jesper fik alligevel kørt sig til en flot 43.plads i 2WD, og det var indenfor målsætning at slutte i top 50 ud af 130 startende. 

Man kan roligt sige, at han også i denne sæson har klaret sig glimrende i den danske serie og internationalt.

DM i Dobbelt Sculler

Charlotte Buchwaldt og Lena Stolzenbach

Lørdag 21. september 2019 var der fuld fart på hen over Brabrand Sø, for her vandt Charlotte Buchwaldt og Lena Stolzenbach DM finalen i dobbelt sculler i Master klassen (fra 27 år).

De indledende hit og finaler er over 2000 meter for eliten, men når man ror i Master-klassen, er distancen 1000 meter, men 1000 meter er også en hård distance.
Charlotte og Lena har trænet sammen i 3 år, så det var en dejlig dag på Brabrand sø, da det endelig lykkedes for dem at tage DM guldet hjem.
I Masterklassen ror man efter handicap, hvilket er en beregning af alder og køn.

De skulle derfor starte 10 sekunder efter Fredensborg, og de formåede at hente de 10 sekunder og slå dem med yderlig nogle sekunder i et tæt opløb ved målstregen.

DM i Billard

Jørgen Pedersen

Lørdag 4. maj 2019 var den dag, hvor Jørgen blev Dansk Mester i Billard.

DM finalen blev spillet i Ørbæk Midtpunkt på Jørgens hjemmebane.
Hjemmebanefordelen i oldboys rækken får den spiller, der har spillet med højeste gennemsnit målt i procent mellem de 4 spillere i semifinalen, som går i finalen. 

Der var desværre et afbud, så der var 3 spillere i finalen.
Jørgen startede som lyn og torden og vandt sin første kamp suverænt. Han spillede med et kanonsnit på 22,75, hvilket er den bedste kamp han har spillet i mange år. 
I den sidste kamp kunne man godt se, at der var kommet nerver på, og det resulterede da også i en tabt kamp, men på grund af den gode første kamp kunne Jørgen godt tåle at tabe og herefter lade sig hylde som Dansk Mester.

Det skal også lige nævnes, at Jørgen og hans makker Frede weekenden efter tog til  Sjælland og spille DM for 2 mands hold. Her var de også med helt fremme og dyste om DM guldet, men tabte med de allermindste marginaler, nemlig med 2 point, så de måtte tage sig til takke med sølvmedaljerne.
Men naturligvis en kanon præstation af de 2 herre.

DM i Bane Cykling

Bjarne Kingo og Anders Møller

Den 16. november 2019 fik Nyborg Cykle Klub to Danske Mestre i Bane Cykling. Det skete i Thorvald Ellegaard Arena Odense i daglige tale kaldet Odense Cykelbane. De 2 guldmedaljer blev begge kørt hjem i 3 km forfølgelsesløb i Master klassen. 

Bjarne ”gav den gas” og vandt på fornemste vis guld i H-40 klassen. 

Anders trådte ligeledes super godt i pedalerne og vandt guld i H-50 klassen.

For Anders er der endda tale om et flot comeback, hvor han har kæmpet sig tilbage efter et grimt styrt på de skæve fliser på havnen i Kerteminde for 1 1/2 år siden. Her    brækkede Anders lårbenhalsen og kører nu med skruer i hoften.  

DM i Kettlebells: (Kettlebell Sport Østfyn)

Simon Henning Hoppe

DM 2019 i traditionel Kettlebell Sport (10 min disciplinerne) blev i år afholdt på hjemmebane af Kettlebell Sport Østfyn 14. september. 

Simon har vundet det Danske Mesterskab i Long Cycle 5 år i træk som junior U15.
Men i år er han rykket en klasse op til U18, og dermed skal han nu op og løfte på 2x16 kg i de 10 minutter. Træningen op til DM var præget hans opstart i 10. klasse, hvor det derfor var svært at holde fokus hele tiden. Heldigvis holdt modet og kræfterne til udfordringerne på dagen, og Simon genvandt i sikker stil sit Danske Junior Mesterskab for 6. år i træk i Long Cycle - nu med 2x16 kg og med 50 godkendte løft. Det svarer omregnet til at løfte 3.200 kg på de 10 min.

Det bør også nævnes, at klubben lige er hjemvendt fra VM i Maraton, som blev afholdt i Łodz i Polen i dagene 22.-24. november. 
Den største præstation blev leveret af Monica Nielsen, som var tildelt rollen som assisterende overdommer for hele VM. Hun holdt den danske standard for regelrethed og fairplay i sport højt gennem hele VM, og dømte ensartet og med høj integritet. 

Simon stillede op i Halv-marathon Long Cycle med 16 kg og måtte se sig slået med ganske få point af en stærk englænder. Dermed opnåede Simon en flot VM sølvmedalje. 
Klubbens Coach Kim Henning stillede op to gange til VM, og opnåede en 4. plads i halv-maraton Long Cycle med 2x16 kg samt en 3. plads og dermed VM-bronze i hel maraton Long Cycle med 24 kg. 

Nyborg Kommune ønsker tillykke til jer alle og held og lykke ved fremtidige konkurrencer. 

Sidst opdateret 11. december 2019