Borgerbudget: Nyborg Kommune afsætter 300.000 kr. til borgerdrevne projekter på demensområdet

Nyborg Kommune inviterer alle borgere til at tage del i udviklingen på demensområdet. Byrådet har afsat 300.000 kr. til et borgerbudget i 2019, hvor det er borgere, der udvikler, udvælger og gennemfører nye, spændende projekter.

Har du en idé til et projekt, som kan gøre en forskel for borgere med en demenssygdom og deres pårørende i Nyborg Kommune? I forsøgsprojektet ”Borgerbudget 2019: Sammen om demens” håber Nyborg Kommune, at mange borgere vil lade sig inspirere til projekter, der kan være med til at gøre kommunen endnu mere demensvenlig.

- Med borgerbudgettet håber vi, at mange borgere – også uden om de etablerede foreninger – vil gå sammen om nye, spændende projekter. Det kan være borgere, som selv har demens tæt inde på livet, eller unge studerende, som ser nye muligheder, vi ikke har tænkt på, fortæller Carsten Kudsk, formand for Ældreudvalget.

Borgerbudgettets temaer

Temaerne i borgerbudgettet for 2019 er:

  • Demensvenlige byrum og lokalsamfund
  • Aktiviteter, der inkluderer og skaber værdi for demensramte og pårørende
  • Projekter, der styrker viden om demens i Nyborg Kommune

Temaerne afspejler Nyborg Kommunes demensstrategi, ”SAMMEN om demens”, som bl.a. bygger på input fra et dialogmøde med ca. 250 deltagere. Nyborg Kommune skaber altså rammen for borgerbudgettet, mens det er op til borgerne selv at fylde rammen ud.

- I Nyborg Kommune har vi en klar ambition om at medtænke og inddrage lokalsamfundet i vores demensindsats. Vi har en demensstrategi, som hviler på en borgerinddragende proces, og med borgerbudgettet sikrer vi, at borgerne også er med til at gøre strategien til virkelighed, uddyber Carsten Kudsk, formand for Ældreudvalget.

De nye projekter, som får del i borgerbudgettet, udvælges af eksperterne selv og dem, det hele handler om, nemlig demensramte borgere og pårørende til demensramte borgere.

Kom til informationsmøde

Nyborg Kommune inviterer til informationsmøde 6. marts 2019. Til informationsmødet kan du opleve et inspirerende oplæg om livet med demens, høre mere om borgerbudgettet og få mulighed for at tale med medarbejdere inden for demensområdet.

Tid og sted: Kl. 16-17.30 i Auditoriet på Jobcenter Nyborg, Ringvej 3A, 5800 Nyborg. Tilmeldinger sendes til borgerbudget-demens@nyborg.dk senest 4. marts 2019.

For yderligere oplysninger, kontakt

Carsten Kudsk, formand for Ældreudvalget, mail: cku@nyborg.dk 

Nadia Dahl Kleding, konsulent, tlf. 6333 7539, mail: nakl@nyborg.dk

Du kan også læse meget mere om borgerbudgettet og mulighederne for råd og vejledning i projektet her 

Sidst opdateret 08. februar 2019