Markering af danmarksmestre

Markering af danmarksmestre 20. juni 2019. Stort tillykke til alle.

Så er vi nået til årets første markering af Danske Mestre m.m. Det er en tradition som vi er rigtig glade for i Nyborg Kommune, idet vi her har mulighed for at give et skulderklap til nogle utrolige flotte præstationer.

DM i Ungdoms Kegler: (Nyborg Kegle Ungdom)

Casper Rasmussen

Casper er 15 år og har spillet kegler siden efteråret 2014.
Casper har deltaget i 3 Fynsmesterskaber - i 2017 fik han bronze og i 2018 og 2019 blev han Fynsmester.
Casper har også deltaget i 4 Danske Mesterskaber  – i  2016 blev han nr. 9, i 2017 nr. 3, og så i 2018 blev han Dansk Mester.
Ved DM 2019, der blev spillet i Roskilde Keglecenter lørdag, den 4. maj 2019, blev det igen til guld. – Han førte efter første runde med 815 kegler – foran Jannik Otto, NKU, med 794 kegler, Christopher Jepsen, NKU med 779 kegler og Jonas Lykkegaard, NKU med 757 kegler. Disse 4 drenge – alle klubkammerater fra NKU skulle så – sammen med 2 drenge fra henholdsvis Jylland og Fyn - dyste i finalerunden om placeringerne.
I 2. runde skete der ikke de store ændringer til rækkefølgen - bedst med 808 kegler blev Casper, så han blev sammenlagt bedst og dermed Dansk Mester med i alt 1623 kegler foran Jannik Otto, NKU på 2. pladsen, der væltede i alt 1563 kegler, på 3. pladsen Christopher Jepsen, NKU, med 1551 kegler og nr. 4 - Jonas Lykkegaard, NKU med 1535 kegler. En klar sejr til Casper – 3 medaljer ud af 3 mulige til Nyborg Kegle Ungdom  - et meget spændende og flot DM.

Casper har også de seneste år været udtaget til at spille på unionsholdet for Fyn, hvor holdet har vundet guld i 2017 og 2018.

Han har også spillet på landsholdet i både 2017 og 2018, hvor han blev bedste drengespiller med den lille kugle, så han har allerede haft mange gode oplevelser med keglesporten – og der er givet plads til mange flere.

Lukas Schmidt

Så blev Lukas også Dansk Mester igen.
Lukas er 15 år og har spillet kegler siden efteråret 2013.

Fra 2013 og indtil oktober 2017 har Lukas spillet med den lille kugle og været Fynsmester i 2016 og 2017 og Dansk mester i 2017.
Efter landskampen i 2017 – der blev spillet i Tyskland – gik Lukas over til at spille med den store kugle.

Han har både været udtaget til unionsholdet og spillet Fynsmesterskab med den store kugle. Det er blevet til guld for unionsholdet i både 2017 og 2018. Til Fynsmesterskabet 2018 blev han nr. 2 og så Fynsmester i 2019.

I 2018 blev Lukas Dansk mester første gang og ved DM 2019, der blev spillet i Roskilde Keglecenter lørdag, den 4. maj blev det igen til guld.
Han førte efter første runde med 896 kegler – foran Carl Emil Winther, NKU, med 862 kegler, Martin Rasmussen, NKU, med 849 kegler, Per Svingholm, Skjold (Kolding) med 835 kegler, William Schrøder, Skjold, med 834 kegler, Mikkel Hansen, NKU med 829 kegler, Mathias Karlsson, NKU med 824 kegler og Simon Wehner, OUK 76 (Odense) med 810 kegler. Disse 8 drenge – heraf 5 var klubkammerater fra NKU skulle så dyste i finalerunden om placeringerne. Bedst i 2. runde var også Lukas med 872 kegler, så Lukas blev Dansk Mester med i alt 1768 kegler foran Carl Emil Winther, NKU, på 2. pladsen, der væltede i alt 1704 kegler, på 3. pladsen Martin Rasmussen, NKU, med 1693 kegler. 

Cecilie Karlsson

Cecilie er 17 år og har spillet kegler siden slutningen af 2016, hvor hun startede med at spille med den lille kugle – gik dog over til at spille med den store kugle fra sommeren 2017. Siden sommeren 2018 har hun også haft mulighed for at træne i Nyborg Dame Kegleklub, hvor hun har prøvet at spille kampe for dameklubben i serie 2.
Cecilie er altid frisk til at hjælpe til ved diverse arrangementer – f.eks. når der er Sportslørdag i Odense, så stiller hun op som keglerejser og er en god repræsentant for keglesporten.

Cecilie overraskede og blev flot Dansk Mester – efter 1. runde var der stor spænding om placeringerne. Der deltog 4 piger i denne række og efter første runde havde Cecilie  og Natasha Hemmingsen, Roskilde, samme antal væltede kegler  830. Karoline Nielsen, Roskilde havde 808 kegler og Cecilie Ansager, Skjold Kolding havde 735 kegler.  I 2. runde holdt Cecilie hovedet koldt og vandt med 837 kegler foran Natasha Hemmingsen med 809 kegler. Så Cecilie blev Dansk mester med 1667 kegler – nr. 2 Natasha Hemmingsen, Roskilde med 1639 kegler og nr. 3 Karoline Nielsen, Roskilde med 1604 kegler.

Cecilie har tidligere deltaget i Fynsmesterskaberne og de Danske Mesterskaber. Ved Fynsmesterskabet i 2019 blev hun nr. 2. Hun har også deltaget på unionsholdene og var med til landskamp i 2018.

DM og Pokalmesterskab til Nyborg Kegler Klub

Jeres 9. Danske Mesterskab kom i hus inden sidste spillerunde, hvor det første blev vundet i 2001, mens de øvrige 8 mesterskaber er sikre på bare 9 år. 
Efter sidste års bronzemedaljer, var viljen til at vinde pokalen hjem til Nyborg igen stor og en flot sæson kulminerede med DM Guld.

Følgende 7 spillere er tilknyttet holdet:
Martin Folmer, Martin Vilhelmsen, Mikael Petersen, Peter Hansen, Tonny Bastrup,
Mike Petersen og Claes Hansen

Men ikke nok med det – for de blev også Dansk Pokalmester og det er kun 2. gang i klubbens historie, hvor første titel var i 2007.

Pokalen blev vundet i Odense keglecenter, hvor de var oppe imod stærke modstandere i Vest 91, Madsby og HKK.
Finalen var nervepirrende og inden sidste runde lå de kun 3er, men en ligeså stærk sidste runde som de foregående 3 afgjorde pokalkampen til deres fordel.

Følgende 7 spillere har været tilknyttet holdet:
Martin Folmer, Claes Hansen, Peter Hansen, Tonny Bastrup, Bent Folmer, Asoth Veerasingham og Martin Vilhelmsen.

DM i Boksning  - supersværvægt

Det er længe siden vi har haft en Danske Mester i boksning fra Nyborg.

Kamal Abdeweli Isse har udviklet sig til en god og teknisk stærk bokser, der gennem seriøs hård træning kombineret med at være hårdtslående, er blevet Dansk Mester i den mest eftertragtede klasse – supersværvægt.

Kamal er rigtig god til at kombinere hårde træning med uddannelse og sørge for sin familie - Lytte til gode råd, men selv danne sig det rigtige overblik og på splitsekunder træffe de rigtige valg både i og udenfor ringen.
Kamal mødte i finalen ved DM i Supersværvægt Andrejevic og der var stor respekt fra begge boksere side. Kamal og Andrejevic havde 4 uger før mødt hinanden ved den internationale Hillerød boxcup, hvor Kamal vandt 4-1.
Andrejevic er en rigtig ”slugger” bokser, da han bokser med lidt vilde sving og mest går  fremad. Det viste sig også i finale, hvor Andrejevic  gik fremad i første omgang. Kamal holdt sig fornuftigt på god afstand og brugte sin lige venstre. Først mod slutningen af omgangen, da Kamal kom med nogle lige træffere, stod han som vinder af denne ellers lige omgang.
Anden omgang kom Kamals modstander hurtigt ud af ringhjørnet med nogle vilde stød, der ramte selvom paraderne var godt på plads. Kamal kom dog hurtigt tilbage og pressede sin modstander med en række lige venstre og højre slag. Her kom den hårde træning Kamal til gode, hvor han ramte med nogle dybe træffere der gjorde sin virkning og han vandt også denne omgang.
Tredje omgang vidste Andrejevic at han skulle fremad og røg ud af hjørnet, selvom han var hårdt ramt fra anden omgang. Her viste Kamal hvem der var den rette mester. Kamal ramte sin modstander med en stor mængde slag både dybt og højt. I midten af omgangen tog hans modstander en tælling og måtte spytte sin tandbeskytter ud, så han fik lidt ekstra pause.
Alle dommerne var enige om en klar 5-0 sejr til Kamal, der kunne stråle og glæde sig over en fortjent guldmedalje.
Hård træning de sidste måneder med det ene mål, at stå som Dansk Mester lykkedes til fulde med hjælp fra trænerne Zean, Finn, Harry og Kenan, der med hver deres stærke sider har ført Kamal frem til så stort et resultat.
Dejligt at se en ung fyr på 18 år, der gennem sin målrettethed vil noget positivt med sit liv, samtidigt med han er et forbillede for alle rødderne i klubben og i hele hans omgangskreds."

Dansk Landschampionat for Travkuske

2018 har været et specielt år for Rene Kjær, hvor det er lykkedes ham at vinde det Danske Landschampionat for første gang i sin lange karriere - Det er det største man kan opnå som professionel Travkusk i landet.
Det er lykkedes ved at han har kørt i alt 855 væddeløb rundt omkring på de danske baner, lige fra Bornholm til Ålborg. Så den har stået på mange lange dage, hvor han ofte har været hjemme ved midnat, og så videre igen næste dag, og altid i weekender og på aftener, hvor andre mennesker holder fri.
Af disse 855 væddeløb, har han vundet 133 løb - altså den mest vindende i Danmark overhovedet i 2018, svarende til en sejrs procent på 16%
Han har indkørt i alt 3.4 millioner kr. til sine kunder, hvilket er de præmier hestene tjener i de forskellige løb.
Han vandt også det store løb, som hedder Dansk Avls-løb for 3 årig heste. Det vandt han med hesten Donatello Garbo, som er favorit til at vinde det Danske Trav Derby i år.
Derudover vandt han to lokale championater - dvs. mest vindende kusk på banen dette år - på Nykøbing Falster banen og på Fyns væddeløbsbane.
Al den succes i 2018, gjorde at han fortjent blev hædret, som årets Travkusk og modtog Edward prisen ved den store Trav Galla som foregik i Tivoli friheden i Århus. 
Det skal også nævnes, at han tidligere i sin karriere har vundet Derbyet, DM tre gange, repræsenteret Danmark ved EM tre gange og repræsenteret Danmark ved VM en enkelt gang. 

DM og EM i Kettlebells: (Kettlebell Sport Østfyn)

For 2019 har været et helt særligt år Kettlebell Sport Østfyn, idet klubben i samarbejde med Kettlebell Sport Danmark blev tilbudt at afholde EM på et afbud med så sen frist, som i december med afholdelse sidste weekend i April.
Det lykkedes klubben at afholde et meget flot EM i samarbejde med Idrætscenter Nyborg og lidt hjælp fra Nyborg Kommune.

Simon Henning Hoppe havde til EM arbejdsopgaven at være DJ, men samtidig stillede han op i Long Cycle i Junior 2 (U19) for første gang og nu med 16 kg kettlebell. Han måtte virkelig kæmpe hårdt for blot at gennemføre, da hans diabetes gav ham kamp til strengen netop dén dag. Alligevel formåede Simon at opnå 265 godkendte løft på de 30 min og vinde EM-guld i sin klasse.

Klubbens Coach og formand Kim Henning var både arrangør, stævneleder og atlet,  og stillede op i herrernes veteran klasse >85kg i Long Cycle med 2x16kg på 30 min. Her opnåede Kim Henning 249 reps og vandt guldet i sin klasse. Det var generelt set, en sportsligt rigtig dårlig ide af være både stævneleder og atlet i samme konkurrence, men fornøjelsen ved at vinde EM-guld på hjemmebane var det værd.

For mindre end to uger siden var det igen tiden at komme op på platformen igen, idet der var DM i Semi-maraton i Gadstrup ved Roskilde.

Her skulle Simon vise modet efter det hårde sæt til EM, men han overvandt alle indre dæmoner, da han høvlede 317 reps af sig i Long Cycle med 16 kg på de 30 min, hvilket gav Simon en sikker DM-Guldmedalje og en flot forbedring på hele 52 reps siden EM.

Kim Henning var atter på ”arbejde” på konkurrencedagen – denne gang som hoveddommer på konkurrencen, men han stillede alligevel op i herrernes veteran klasse >85kg i Long Cycle med 2x16kg på 30 min., hvor Kim Henning opnåede 243 reps og vandt guldet i sin klasse. Det var 3 reps færre end til EM, men heldigvis var det tilstrækkeligt.

Danske Mestre i Kickboxing: (Nyborg Karate Klub)
DM i Kickboxing 2019 blev igen en stor succes for Nyborg Karateklub.
Den 11. maj var 19 kæmpere fra Nyborg Karateklub til DM i Kickboxing, som blev afholdt i Kolding. Intet mindre end 44 medaljer kom med retur til Nyborg.
17 af Guld, 15 af Sølv, 12 af Bronze. 

Klubbens danske mestre strækker sig fra 9 år til 29 år.

De havde en fantastisk dag, hvor sammenholdet i klubben er unikt. Alle står sammen og hepper og jubler, når kæmpere fra klubben er i ringen.
Alle kæmpede hårdt og viste gå på mod, styrke og flotte teknikker.
De har trænet hårdt op til DM. Hvor Børneholdet det sidste år har trænet 5 gange om ugen – ca. 11 timers træning om ugen! Det er gevinsten af dette som de nu har høstet.

Nyborg Karateklub vandt endvidere alle 3 klub titler, ”Flest danske mestre i pointfight 2019”, ”Flest danske mestre i letkontakt 2019” og ikke mindst ”Klubben med flest danske mestre i 2019”
Det er utrolig flot, da der var 19 klubber som deltog, og alligevel lykkedes det at vinde alle 3.

Klubben deltog endvidere i DM kumite og DM kata i efteråret, hvor det også blev til Danske Mestre. I DM kumite i Himmerland blev det til 4 danske mestre, tre 2. pladser og fem 3. pladser. DM kata i København hev klubben 3 danske mesterskaber med hjem, to 2. pladser og en 3. plads.
Nyborg Karate Klub opfostrer en masse af de lysende talenter i Dansk Kickboxing og Dansk Karate. Alt sammen er selvfølgelig elevernes gevinst af den store indsats de yder til træning, men også et udtryk for nogle helt utrolig dygtige trænere som er i klubben.

De Danske Mestre i 2019 er:

Lærke Topp Havlit 11 år:
5 starter/5x Dansk mester
Dansk mester i kumite,
Dansk mester i kata
Dansk mester i light contact high kick
Dansk mester i point fight
Dansk mester i form

Noah Busk Nielsen 13 år:
6 starter/2x Dansk mester
Dansk mester i Kata
Dansk mester i point fight

Victoria Wassileffsky 11 år:
5 starter/4x Dansk mester
Dansk mester i Kumite
Dansk mester i light contact high kick
Dansk mester i light contact low kick
Dansk mester i point fight
Liam Dam Bramwell 9 år:
5 starter/1x Dansk mester
Dansk mester i Kata

Max Gamarra 9 år:
5 starter/4x Dansk mester
Dansk mester i Kumite
Dansk mester i point fight
Dansk mester i light contact high kick
Dansk mester i light contact low kick

Magnus Topp Havlit 11 år:
6 starter/2x Dansk mester
Dansk mester i Kumite
Dansk mester light contact low kick

Nicolai Koefoed 13 år:
4 starter/1x Dansk mester
Dansk mester light contact low kick

Kasper Søeberg Hansen 21 år:
1 start/1x Dansk mester
Dansk mester i Team Fight

Vinoshi Srimurugan
1 start/1x Dansk mester
Dansk mester i Team Fight

Tim Reuber Larsen 17 år:
4 starter/4X Dansk mester
Dansk mester i point fight
Dansk mester i light contact high kick
Dansk mester i light contact low kick
Dansk mester i Team Fight

Morten Pedersen 17 år:
3 starter/1x Dansk mester
Dansk mester i point fight

Asoth Veerasingham
Dansk mester i Team Fight

Nyborg Kommune ønsker tillykke til jer alle og held og lykke ved fremtidige konkurrencer.

Sidst opdateret 20. juni 2019