FN's Internationale Cykeldag 3. juni 2019

Kom og vær med til FN’s Internationale Cykeldag 3. juni og vind fede præmier.

Mandag 3. juni  kl. 15 inviterer Nyborg Kommune til FN’s Internationale Cykeldag på Vesterhavnen i Nyborg.

Her sætter vi fokus på de gode cykeloplevelser i Nyborg Kommune og markerer, at cyklen er et fantastisk transportmiddel i både hverdag og til leg for alle aldre. Den 3. juni er der nøjagtig 25 måneder til, Nyborg er målby i Tour de France, og cykeldagen vil markere starten på mange cykeloplevelser i hele Nyborg Kommune fra nu og frem mod Tour de France og efter Tour de France. Også den kommende cykelstrategi for Nyborg Kommune danner baggrunden for afholdelse af FN’s Internationale Cykeldag i Nyborg.

Program

Alle aktiviteter på dagen er GRATIS.

Kl. 15.00:
Børnenes Trafikskole åbner for børn i alle aldre. Kom og prøv løbecykler, rigtige cykler og el-løbehjul på de sjove og udfordrende baner. Vi har det hele og styr på sikkerheden.

Kl. 15.30:
Lær førstehjælp med Frk. Flora i Børnenes Trafikskole.

Kl. 16.30:
Cykeltjek med Bamse Betjent og lodtrækning om en ny cykel og en ny cykelhjelm blandt alle, der medbringer deres egen cykel til cykeltjek hos Bamse Betjent.

Kl. 17.00:
Tale og præmieoverrækkelse.

Kl. 17.15:
Cykelture på Kløverstierne begynder. Tag med når Nyborg Cykle Klub inviterer dig, din familie og venner med  på guidet cykeltur på enten. ca. 6 km., 9 km.,  eller 33 km. Du skal selv medbringe cykel, og vi opfordrer alle til at anvende cykelhjelm.

Kl. 18.00:
Børnenes Trafikskole lukker.

Alle, der deltager i FN’s Internationale Cykeldag 2019, modtager et cykelmærkat som bevis herpå. Dette kan sættes på fx cyklen eller cykelhjelmen, så du kan vise, du har været med. Samtidig er det det første cykelmærkat  i en lang række, som du over de kommende år vil kunne samle og dermed vise, at du sætter pris på at cykle og alle de sundhedsmæssige og miljømæssige gevinster, der er ved at cykle. Alle mærkater vil være unikke for de cykelaktiviteter, du igennem årene vælger at deltage i.

Børnenes Trafikskole rejser rundt i hele landet og giver børn i alderen fra ca. 4 til 15 år muligheden for at udfordre sig selv på cykel. Som noget helt nyt er der i Nyborg også trafiklæring med Ninebot el-løbehjul for de ældste børn på en lukket bane.

Derudover byder Børnenes Trafikskole i Nyborg, sammen med Bamse Betjent og Frk. Flora velkommen til fx Bamse Betjents politibil, ambulancen, balancelege, trafiklæring, førstehjælp, cykeltjek og meget meget mere.

Find det fulde program her 

FN’s Internationale Cykeldag i Nyborg afholdes i samarbejde mellem Nyborg Kommune, VisitNyborg, Nyborg Cykle Klub, Børnenes Trafikskole m.fl.

For yderligere oplysninger, kontakt

Kenneth Muhs, borgmester. Tlf. 6333 7101, mobil: 2159 9966, e-mail: kmu@nyborg.dk

 

Sidst opdateret 22. maj 2019