Nyborg Kommune bliver en del af "Danmark redder liv"

Hvert år får ca. 3.500 personer i Danmark hjertestop fx på gaden eller i hjemmet.

I dag er der heldigvis flere, der overlever efter et hjertestop, hvilket kan skyldes, at der hyppigere ydes hjerte-lungeredning, inden ambulancen når frem.

Nyborg Kommune deltager nu i projekt ”Danmark redder liv”, som er et samarbejde mellem Region Sjælland, Region Syddanmark, FirstAED og Dansk Folkehjælp.

Alle borgere og medarbejdere i Nyborg Kommune, der har et godkendt førstehjælpskursus kan downloade appen FirstAED og blive førstehjælper. Det betyder, at man i tilfælde af hjertestop, kan blive kontaktet via sin mobiltelefon, hvor man guides til ulykkesstedet og hurtigt kan påbegynde førstehjælp og evt. hente en hjertestarter, inden ambulancen kommer frem.

- Det er de første minutter der tæller! Vi ved, at chancerne for at overleve efter et hjertestop øges betragteligt, hvis vi hurtigt kan være til stede og give kvalificeret førstehjælp. Vi er i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget derfor glade for, at Nyborg Kommune nu er en del af projekt ”Danmark redder liv”. Vi håber, at borgere og medarbejdere, der har de nødvendige kvalifikationer vil melde sig til via appen og blive en del af korpset af førstehjælpere, siger Jan Reimer Christiansen, formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget.

Kommunens egne medarbejderne, der allerede har eller gennemfører et godkendt kursus i førstehjælp kan, hvis arbejdet tillader det, forlade arbejdspladsen og yde førstehjælp, hvis hjertestoppet er i nærheden af arbejdsstedet.

- Jo flere der kan træde til ved hjertestop, des større er sandsynligheden for at overleve uden mén. Så jeg vil gerne på udvalgets vegne opfordre til, at man melder sig som førstehjælper i Nyborg Kommune, slutter udvalgsformanden.

For yderligere information, kontakt

Jan Reimer Christiansen, formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, mail: jrc@nyborg.dk, mobil: 4021 8438.

Anne Mette Walmar Andersen, sundhedskonsulent, mail: amwh@nyborg.dk, tlf. 6333 8105.


Sidst opdateret 16. maj 2019