Første skridt med Tour de France i Nyborg

Nyborg Kommune ansætter en projektleder, der udelukkende skal have fokus på Tour de France. Det er en af konklusionerne på det indledende arbejde frem mod Grand Depart Copenhague Denmark 2021.

Foto: A.S.O.

Foto: A.S.O.

Der er fortsat godt to år, til verdens største cykelløb kommer til Nyborg, men forarbejdet er sat i gang.
Økonomiudvalget i Nyborg Kommune besluttede 18. marts 2019, at der skal sættes økonomi af til en tidsbegrænset projektleder, der udelukkende skal have fokus på Tour de France.
Med store events som Danehofmarked, julemarkedet og Norden i Nyborg er der brug for ekstra ressourcer for at afvikle yderligere et kæmpe arrangement.
 
- Tour de France er uden tvivl den største enkeltstående begivenhed i Nyborgs nyere historie. Vi forventer op mod 100.000 mennesker i byen i dagene omkring 3. juli 2021, og muligheden for at profilere Nyborg og Fyn generelt vil vi meget gerne udnytte bedst muligt og afvikle på et professionelt niveau, forklarer borgmester Kenneth Muhs som baggrunden for ansættelse af en særskilt Tour de France medarbejder.

Ansættelsesprocessen går i gang med det samme, og en af opgaverne for den kommende projektleder bliver at skabe sammenhæng mellem de mange interessenter, der skal koordineres, inden det hele kulminerer 3. juli 2021.

Alle idéer skal høres

Der er et stort ønske om at gøre Tour de France til en begivenhed, alle kan tage del i. Derfor oprettes snarest en mail-postkasse under Nyborg Kommune, hvor alle kan sende idéer og forslag ind; det være sig både i forhold til fest i byen og idéer til udsmykning, markedsføring m.v.

- Vores ambition er at skabe en begivenhed, som alle i Nyborg Kommune kan være en del af. Vi har allerede oplevet en meget stor interesse for Tour de France, og det er vigtigt, at alle kan blive hørt. Jeg er overbevist om, at der er rigtig mange gode idéer rundt om hos både private og foreninger i Nyborg Kommune, forklarer borgmester Kenneth Muhs.
 
Modtagerne af idéerne er en styregruppe med kommunaldirektør Lars Svenningsen som formand.
Under styregruppen er en lang række arbejdsgrupper, der skal håndtere alt fra indsatser om sundhedsfremme og transportlogistik til klargøring af ruten i Nyborg og det store pressecenter, der skal etableres.

Se organisationen bag Tour de France i Nyborg her

Som en konsekvens af de mange tusinde gæster, der forventes at komme til Nyborg den første weekend i juli 2021, er det samtidig besluttet at flytte årets Danehofmarked, så det afvikles den første weekend i august 2021.  

For yderligere oplysninger, kontakt

Borgmester Kenneth Muhs, mobil: 2159 9966.

Sidst opdateret 19. marts 2019